YAŞAM

Kadifekale'de 1926 ev yıkıldı

Bakanlar Kurulu kararıyla Afete maruz bölge ilan edilen Kadifekalede yıkılan ev sayısı 1926ya yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 42 binanın daha yıkılacağı bölgeyi yeşillendirerek kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirecek.

28 Ekim 2012 Saat: 10:35
Kadifekale'de 1926 ev yıkıldı
Kadifekale'de 1926 ev yıkıldı
Kadifekale Heyelan Bölgesi'ndeki konutlarda oturan vatandaşlarla görüşmeleri tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan evleri yıkmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2007 yılından bu yana, kamulaştırması tamamlanan konutlardan toplam 1926 tanesini yıktı. Büyükşehir Belediyesi, yasal süreç tamamlandıkça konutların yıkımını tamamlayarak, bölgedeki rekreasyon alanı düzenleme çalışmalarına hız verecek. Halen yıkımların devam ettiği heyelan bölgesindeki vatandaşların bir kısmı, konut bedelini nakit olarak almayı tercih ederken, bir bölümü de Uzundere'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan toplu konutlara yerleşti.

Bakanlar Kurulu Kararı'yla 'Afete Maruz Bölge' ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki toplam 1968 konut için 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı. Kamulaştırma kararı alınan 1968 konutun 1926 tanesinin yıkımı tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan 42 binanın da yıkılmasının ardından başlatacağı yeşillendirme çalışmaları ve devam eden Sur Duvarları Restorasyon projesiyle, Kadifekale'yi İzmir'in yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑