YAŞAM

'Kadın Vali olmamalı'

Erzurum’da Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, bir konferansta yaptığı konuşmada, Belli makamlara kadının oturması hatadır. Eksik kalıyor. Kadın vali, kaymakam olmamalı’’ dedi. Çomaklının bu sözleri salonda bulun

13 Eylül 2012 Saat: 13:41
'Kadın Vali olmamalı'
'Kadın Vali olmamalı'

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen 'Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi' konulu konferansa Erzurum, Erzincan ve Bayburt'tan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde görevli kadınlar katıldı.

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı kapsamında düzenlenen konferansta Doç Dr. Abdulrezak Altun, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Altun, erkeklerin fiziksel olarak kadınlardan daha güçlü olduklarını ancak bilimsel olarak kadınların daha zeki olduğunun kanıtlandığını söyledi.

'EKSİK GÖRDÜĞÜM KADINLAR VAR'
İzleyiciler arasında bulunan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı da konferansta söz aldı.

Kadınların belli makamlara oturtulmaması gerektiğini, çünkü yetersiz kaldıklarını ileri süren Çomaklı, "Belli makamlara kadının oturması hatadır. İnisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taşlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüğüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım’’ dedi.

'KADIN VALİ OLMAMALI' 
Kadının Vali olmamasını gerektiğini belirten Çomaklı, ‘’Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduğu zaman atına binip gidebilmeli. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli" diye konuştu.

Konuşması sırasında Zekiye Çomaklı'ya tepki göstererek ona katılmadıklarını kadınlar, "Vali, kaymakam gibi makamlarda kadın olursa daha tarafsız yaklaşırlar. Kadınlar annedir. Bu yüzden onların olduğu yerde barış, sevecenlik, edep, saygı ve güven vardır" diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑