SAĞLIK

Kadınların sessiz çığlığı: “İdrar kaçırma”

Kadınların en büyük sırlarından biri olan idrar kaçırma artık kader olmaktan çıkıyor.

27 Haziran 2013 Saat: 11:12
Kadınların sessiz çığlığı: “İdrar kaçırma”
Kadınların sessiz çığlığı: “İdrar kaçırma”
Kadınların büyük bölümünün yaşadığı ama hayat boyu bir sır olarak kalan idrar kaçırma sessizce boyun eğilmesi gereken bir sır olmaktan çıkıyor.
Kadınların büyük bölümünün tedavisi mümkün olan idrar kaçırması sorunları yüzünden hayatlarını zehir ettiklerini belirten Ürojinekoloji Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Erdoğan Aslan, annesinin yaşadıklarından yola çıkarak ilgi duymaya başladığı bu alanda İngiltere St. George Üniversitesinde aldığı eğitimler sonucunda ciddi bir uzmanlığı ülkemize kazandırmış bulunuyor. 
“Biliyorum ki, insanlar gerçekten çok acı çekiyorlar. Alışveriş rotalarını bile tuvaletlerin konumuna göre belirliyorlar. Heykele çıkacak bir kadın önce Kozahan’da bir tuvalete giderim, sonra Orhan Camii’nin orda tuvalet var, dönüşte Kapalı Çarşı’da bizin tanıdıkların dükkanından rica ederim gibi bir harita belirleyerek hareket etmek zorunda kalıyor ancak artık bu sıkıntılara katlanmak zorunda değiller” diyor. 
Kadınların idrar kaçırma sorunlarını “sessiz çığlık” olarak tanımlayan Aslan, “ülkemizde yaşayan kadınların üçte birinin hayatlarını cehenneme çeviren ancak doğru tedavilerle çözülebilecek sorunlarına ışık tutmak amacındayım” diyerek üstlendiği misyonu açıklıyor.
İdrar kaçırmanın sadece kadınlar arasında değil doktorlar arasında da doğal bir süreç olarak algılandığını belirten Aslan, hastaların bu sorunda kurtulmaları için cesaretli davranmaları ve konusunda uzman bir hekime müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, “İdrar kaçırma kadınların kaderi değildir. Tedavi edilebilen bir problemdir, doktorunuzdan ısrarla isteyiniz” diyor.
Haber-Yasemin özdemir Güler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑