GÜNCEL

Kalleş saldırı telsizlere böyle yansıdı..

Hakkari ve Ağrı'da 3 çocuğunun hayatını kaybettiği olaylar 'Ferho' telsiz çağrı adını (Ç/A) kullanan üst düzey terörist ile 'Refik' telsiz çağrı adını (Ç/A) kullanan diğer bir üst düzey teröristin arasın

10 Temmuz 2016 Saat: 19:43
Kalleş saldırı telsizlere böyle yansıdı..
Kalleş saldırı telsizlere böyle yansıdı..

Telsiz konuşmalarına, PKK'lı teröristlerin "Gerçi üzüldüm mü? Hayır bu şerefsizler düşmanla birlikte hareket ediyor, iyi bir ders olur onlara da. Askerin yerine biz buralarda olsaydık bu da yaşanmazdı" ifadeleri yansıdı.

Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yola düşen merminin sivil bir araca isabet etmesi sonucunda 5 ve 12 yaşyarındaki 2 çocuk öldü, 7 kişi yaralandı. Ağrı Diyadin Taşkesen Köyü Kurttepe Mevkiinde, PKK'lı teröristlerin daha önce kullandığı mevziilerin birinde el yapımı patlayıcı düzeneğiğini patlaması sonucu bölgede çobanlık yapan 14 yaşındaki Fettah Erdem öldü, 19 yaşındaki Sinan Çiftçi ise yaralandı. Hakkari ve Ağrı'da 3 çocuğunun hayatını kaybetmesi ile ilgili olaylar, 'Ferho' telsiz çağrı adını (Ç/A) kullanan üst düzey terörist ile 'Refik' telsiz çağrı adını (Ç/A) kullanan diğer bir üst düzey teröristin arasında geçen telsiz konuşmalarına yansıdı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre PKK'lıların 3 çocuğun öldüğü saldırılar ile ilgili yaptıkları telsiz konuşmaları şöyle;
FERHO (Ç/A) : Refik iyi günler

REFİK( Ç/A) : Sağol iyi günler

FERHO (Ç/A) : Bu olay nedir? Düşmana saldırı yapıyorlar, ama çocukları sivilleri arabanın içinde vuruyorlar.

REFİK (Ç/A) : Doğrudur, bir aile isabet almış. Arabaya isabet etmiş.

FERHO (Ç/A) : Bu kadar nişancılarsa niye düşmana vuramıyorlar, anlamadım.

REFİK (Ç/A) : Aslında arkadaşlar bu konuda tecrübeli ama bilmiyorum işte...

FERHO (Ç/A) : Gerçi üzüldüm mü? Hayır bu şerefsizler düşmanla birlikte hareket ediyor, iyi bir ders olur onlara da. Askerin yerine biz buralarda olsaydık bu da yaşanmazdı.

REFİK (Ç/A) : Aynı düşünüyoruz, aynen öyle.

FERHO(Ç/A) : Çocuklar ölmüş, ama basın çok durmadı üzerinde, bu iyi bizim açımızdan. Çocuk hassas konu daha dikkatli olsunlar yine de. Yukarıdan (Kandil'i kast ediyor) bu konuda bir şey geldi mi sana?

REFİK (Ç/A) : Yok hiç ses çıkmadı.

FERHO (Ç/A) : Güzel tamam. Düşmanla işbirliği yapanlar olursa onları da vursunlar, cezalandırsınlar, onda problem yok. Herkes kendine çeki düzen versin.

REFİK(Ç/A) : Katılıyorum, katılıyorum. Söylerim tamam."

..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑