SAĞLIK

Kalp sağlığı ve kan şekeri yönetimi üzerinde olumlu etkileri bulunan arpa beta-glukan bileşeni piyasada

BENEO, arpa beta-glukan bileşeni Orafti® β-Fit'i ilk kez piyasaya çıkardı. Kalp sağlığı ve kan şekeri yönetimi üzerinde olumlu etkiler de dahil olmak üzere benzersiz sağlık yararları sunan Orafti® β-Fit, % 20 beta-glukanlar içeren doğal ve temiz etik

1 Ağustos 2023 Saat: 09:38
Kalp sağlığı ve kan şekeri yönetimi üzerinde olumlu etkileri bulunan arpa beta-glukan bileşeni piyasada
Kalp sağlığı ve kan şekeri yönetimi üzerinde olumlu etkileri bulunan arpa beta-glukan bileşeni piyasada

 Dünya genelinde temini mümkün olan ürün, şirketin fonksiyonel lifli ürün yelpazesinin önemli bir uzantısıdır. Orafti® β-Fit, tüketicilerin sürdürülebilirliğe odaklanması, gıda seçimleri yaparken bitki bazlı ve tam tahıllı bileşenlerin tercih edilmesiyle trend olmuştur. Beta-glukan kategorisinde daha uygun fiyatlı bir çözüm olarak, hem üreticiler hem de tüketiciler için ek değer sunar.

Tüketiciler, diyetin hem kısa hem de uzun vadeli esenliği nasıl etkilediğinin giderek daha fazla farkında olduğundan, daha sağlıklı yiyecek ve içecek seçeneklerine talep artıyor. Belirli sağlık sorunları yaşamasa bile, dünya genelinde 10 tüketiciden 7'si (% 69) kalp sağlığını destekleyen ürünlerle ilgileniyor[i]. Bu nedenle, kanıtlanmış sağlık yararları ve onaylanmış sağlık beyanları ile arpa beta-glukanlar gibi fonksiyonel bileşenler, gıda üreticilerine ikna edici ambalaj iletişimi ile cazibeli ürünler yaratmanın ve tüketicilerin kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen beslenme ürünlerini seçmenin uygun yollarını sunmaktadır.

 

Yeni ürünle ilgili olarak Eric Neven (BENEO Commercial Managing Director Functional Fibres - Fonksiyonel Lifler Ticari Genel Müdürü) şunları söyledi: "Yeni tam tahıllı ve temiz etiketli arpa unumuz Orafti® β-Fit'in heyecan verici lansmanı, uzmanlığımızı ve fonksiyonel lif tedarikindeki liderliğimizi  daha da öne çıkarıyor. Orafti® β-Fit, ekonomik açıdan cazip bir çözüm olmasının yanı sıra ikna edici sağlık yararları ve onaylanmış sağlık beyanları ile şirketimizin beslenme ve sağlığı birbirine bağlama tutkusunu desteklemektedir. Gıda üreticilerinin, daha sıkı tüketici bütçelerinin olduğu zamanlarda katma değer sağlayan harika tatlarda ürünler geliştirmelerine yardımcı oluyoruz."

Orafti® β-Fit, ikna edici sağlık yararları ve onaylanmış sağlık beyanları ile gıda üreticilerinin katma değer sağlayan harika tatlarda ürünler geliştirmelerine yardımcı olarak, şirketimizin beslenme ve sağlık arsında bağlantı kurma tutkusunu destekliyor. "

Arpa Beta-Glukanların Doğrulanmış Sağlık Yararları

Beta-glukanlar, gıdayı yoğunlaştıran ve bu nedenle kalın ve ince bağırsaklardan geçişini geciktiren viskoz ve çözünür diyet lifleridir. Sağlık yararları, insanlar üzerinde yapılan birkaç çalışmayla desteklenmekle birlikte, Avrupa ve ABD'de yalnızca tahıl beta-glukanları onaylanmış sağlık beyanlarına sahiptir.

Aslında, arpadan elde edilen beta-glukanlar kan şekeri yönetimine ve kardiyovasküler sağlığa katkıda bulunur. Kan şekeri tepkisini[ii] ve hem kısa hem de uzun vadede, koroner kalp hastalığı riskinin azalmasıyla bağlantılı olan  kan kolesterol seviyelerini[iii] düşürür. Tahıl beta-glukanlarının bu sağlık etkileri 120'den fazla bilimsel çalışmada gösterilmiştir ve EFSA, FDA, Health Canada ve diğer ulusal makamlar gibi resmi kurumlar tarafından ilgili sağlık beyanlarının onaylanmasıyla tanınmıştır.[iv]

 

BENEO'nun Orafti® β-Fit'i ayrıca lif zenginleştirmeye izin verir, böylece lif boşluğunu kapatmaya yardımcı olur. Unlu mamuller (kekler, çörekler, ekmek ve bisküviler gibi), makarna ve tahılların yanı sıra yemek ikameleri de dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Ayrıca , örneğin süt ürünlerinde (alternatifleri) viskoziteyi artırarak yapıyı olumlu yönde etkileyebilir.

BENEO'nun sürdürülebilir iş uygulamalarına olan bağlılığına uygun olarak, Orafti® β-Fit tüm çekirdeğin kullanılmasıyla üretilir. Üretimde atık yoktur ve su kaynaklarına ihtiyaç duyulmadan hammaddenin % 100 değerlenmesi söz konusudur.

-----------

BENEO ve bileşenleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: www.beneo.com ve www.beneo.com/news veya  Twitter'da BENEO'yu takip edin: @_BENEO veya LinkedIn: www.linkedin.com/company/beneo

BENEO, gıda, yem ve ilaç endüstrisi için doğal kaynaklardan bitki bazlı fonksiyonel bileşenler geliştirme ve üretme konusunda uzun vadeli deneyime sahiptir. Sağlığı destekleyerek, tat ve dokuyu optimize ederek, çok çeşitli ürünlerin besinsel ve teknik özelliklerini geliştirmeye yardımcı olur.

BENEO, benzersiz bir uzmanlık zinciri aracılığıyla, BENEO, sağlıklı bir yaşam tarzını bütünsel bir şekilde destekleyen yeni ürün fikirleri hakkında, müşterilerine tavsiye ve ilham kaynağı sunar. Bu uzmanlık zincirine, beslenme bilimi ve mevzuatına ilişkin belirleyici bilgiler sağlayan BENEO-Institute ve uygulama teknolojisinde danışmanlık yapan BENEO-Technology Center dahildir.

2007 yılında kurulan BENEO, 80'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir, 1000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir ve Belçika, Şili, Almanya, İtalya ve Hollanda'da her zaman yüksek kaliteli malzemeler sunan son teknoloji ürünü altı üretim tesisine sahiptir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑