GÜNCEL

Kamer Genç toprağa verildi

Eski Milletvekili Kamer Genç'in, vasiyeti üzerine Türk bayrağı sarılı cenazesi Tunceli'ye getirildi. 5 bin kişinin katıldığı törenle Genç'in cenazesi toprağa verildi

25 Ocak 2016 Saat: 15:41
Kamer Genç toprağa verildi
Kamer Genç toprağa verildi

Tunceli'den 6 dönem milletvekili olarak parlamentoda görev yapan ve kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Kamer Genç için kent merkezindeki cemevinde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekilleri ve Tunceli Valisi Osman Kaymak ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törenin ardından Genç'in cenazesi, Nazımiye İlçesi'ne bağlı Ramazan Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

 

GECEYİ TUNCELİ'DE GEÇİRDİ

 

Dün akşam CHP eski milletvekili Kamer Genç'in cenazesiyle aynı uçakla önce Elazığ'a, daha sonra da karayolu ile memleketi Tunceli'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşı merkezinde bulunan ve kendi soyadını taşıyan Kılıçdaroğlu Apartaman'daki ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu'nun evinde geceyi geçirdi.

 

YAKINLARI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

 

Bugün sabah saat 10.00'da Tunceli Cemevi'nde Kamer Genç için düzenlenen cenaze töreni öncesi Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, yine amcasının oğlu Kazım Genç ile yakın akrabaları cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.

 

 

5 BİN TUNCELİLİ UĞURLADI

 

Cemevi morgundan alınan ve Türk bayrağına sarılan Kamer Genç'in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gürsel Erol, Nurettin Demir, Rıza Yalçınkaya ve PM üyesi Ali Öztunç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, vali yardımcıları ile birlikte yaklaşık 5 bin Tuncelili katıldı.

 

KILIÇDAROĞLU CENAZEYİ OMUZLADI

 

Cemevi bahçesinde düzenlenen törende, cenaze namazı öncesi Alevi Dedesi Kamer Genç için Alevi geleneklerine göre cenaze duası etti ve helallik istedi. Kılınan cenaze namazı ve alınan helallikten sonra Genç'in cenazesi omuzlara alınarak cenaze arabasına götürüldü. Cenazeyi ilk omuzlayanlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleri oldu.

 

"NEREYE GİDİYORSUN BENİM ABİM"

 

Cenaze arabasına omuzlarda taşınarak konulan Genç'in cenazesi, Nazımiye İlçesi'ne götürüldü. Kamer Genç'in cenazesi, musalla taşından alındığı sırada Tuncelili bir kadın yüksek sesle ağıtlar yakarak, tabuta dokunmak istedi. Kalabalık içinde eliyle tabuta dokunan yaşlı kadın, yüksek sesle ağıt yakarak, "Nereye gidiyorsun benim abim? Ağabeyciğim benim aslanım, canım abim nereye gidiyorsun? Ben senin kadanı alam, benim aslanım nereye gidiyorsun böyle?" diyerek cenazenin arkasından uzun süre seslenerek ağıt yakması duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

 

TOPRAĞA VERİLDİ

 

Nazımiye Cemevi'nde alınan helallik sonrası Kamer Genç'in cenazesi, Nazımiye İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan köyü olan Ramazan Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

 

VALİ İLE 45 DAKİKALIK GÖRÜŞME

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrası Tunceli Valiliği'ne giderek Vali Osman Kaymak ile yaklaşık 45 dakika görüştü. Kılıçdaroğlu, başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ile birlikte Valilik girişinde Vali Osman Kaymak tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, bir süre basına açık olarak Vali Kaymak ile sohbet ederek, Kamer Genç'in anılarını yaddetti. Kılıçdaroğlu, Genç'i çok eskiden beri tanıdığını ve çok değer verdiğini, CHP için büyük bir kayıp olduğunu Vali Kaymak'a anlatı. Daha sonra basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, Valilik çıkışında herhangi bir açıklama yapmadan Ankara'ya gitmek üzere Elazığ'a hareket etti.

 

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

 

Genç, ölümünden 4 gün önce "Bana bir şey olursa, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gömün" vasiyetinde bulunmuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑