GÜNCEL

Kamyon Lastiğinden 106 Kilogram Eroin Çıktı

Adana Emniyet Müdürlüğünün Eskişehirde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda bir kamyonun yedek lastiğine gizlenmiş 106 kilogram eroin ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

13 Ağustos 2012 Saat: 15:10
Kamyon Lastiğinden 106 Kilogram Eroin Çıktı
Kamyon Lastiğinden 106 Kilogram Eroin Çıktı

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Eskişehir'de gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda bir kamyonun yedek lastiğine gizlenmiş 106 kilogram eroin ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. 

Uluslararası uyuşturucu şebekesinin İstanbul üzerinden Avrupa'ya eroin sevkiyatı yapacağı bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay önce mahkeme kararıyla teknik takip başlattı. Narkotik polisleri, Van'da 46 yaşındaki Tahir Caner ile amcasının oğlu 27 yaşındaki Fatih Caner'in bir nakliyat şirketinde çalışan Ersin Ulu'ya 106 kilogram eroin teslim ettiğini saptadı. Tahir ile Fatih Caner de bir otomobille kamyondan daha önce yola çıktı. Uyuşturucu taşıyan kamyonun Adana üzerinden geçmesini bekleyen narkotik ekipleri, Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nda operasyon hazırlığına girdi. Öncü olarak seyreden Tahir ile Fatih Caner, şüphelenip kamyonun güzargahını değiştirdi. Zehir tacirlerinin, Erzincan üzerinden Sivas ve Ankara güzergahını kullandığı saptanınca Adana'dan Eskişehir'e ekip görevlendirildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden alınan destekle önce otomobildeki Tahir ile Fatih Caner yakalandı, ardından Ersin Ulu'nun kullandığı 06 NMG 92 plakalı kamyon durduruldu. Kamyonda yapılan aramada yedek lastik içinde paketler halinde toplam 106 kilogram eroin ele geçirildi. 

Gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanmak üzere Adana'ya getirildi. Şüphelilerden kamyon şoförü Emre Ulu, "Ben bu paketlerin ne olduğunu bile bilmiyorum. Nasıl girmişler haberim yok. İçindekilerin ne olduğunu bile bilmiyorum" diye ifade verdi. Uyuşturucunun sahibi olduğu önü sürülen Tahir ile Fatih Caner ise suçlamaları kabul etmeyin, kamyon şoförünü tanımadıklarını söylediler. Sorgusu tamamlanan şühpeliler, adliyeye sevk edildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑