GÜNCEL

Kandil'in en tehlikelisi öldürüldü

Muş’ta öldürülen ‘Hemgin Koçer’ kod adlı Cemil Ateş’in, Kandil’in ‘en tehlikeli mayıncısı’ olduğu ortaya çıktı. Dağ kadrosunda 18 yıl görev yapan Ateş, 1 milyon lira ödüllü teröristler listesindeydi

16 Nisan 2016 Saat: 09:55
Kandil'in en tehlikelisi öldürüldü
Kandil'in en tehlikelisi öldürüldü

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 1 milyon lira ödüllü "Yeşil" kategoride yer alan ve muş'ta öldürülen "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş'in 18 yıldan beri dağ kadrosunda yer aldığı, mayın ve sabotaj gibi eylemlerde uzmanlaştığı için Kandil'in kendisine büyük önem verdiği ortaya çıktı. Ateş, Ali Babacan'ın yeğeni Erkut Babacan başta olmak üzere asker, polis, korucu ve sivil 16 kişinin şehit edilmesinden dolayı aranıyordu. Ateş'in bizzat planlayıp gerçekleştirdiği ve talimatını verdiği saldırıların ayrıntılarına Sabah ulaştı. Muş'un Hasköy ilçesinde 2 korumasıyla öldürülen sözde Garzan Eyalet sorumlusu Hemgin kod adlı Cemil Ateş'in (39) 1998'den beri dağ kadrosunda olduğu belirlendi. Siirt Kurtalan nüfusuna kayıtlı Ateş, 2003'ten beri, sözde Garzan Eyaleti diye adlandırılan Bitlis, Batman ve Muş kırsalında silahlı faaliyet yürütüyordu. Şivan telsiz kodunu kullanan Ateş, 2006'dan 2010'a kadarTatvan bölge sorumlusuydu. Mayınlama ve sabotaj eylemlerinde çok bilgili olduğu için Kandil'deki terör örgütü yöneticileri tarafından Kuzey Irak'a çağrıldı. Ancak kendi ısrarıyla Bitlis kırsalında kalmaya devam etti. 2012'de Kuzey Irak'a geçiş yapan Ateş, 1 yıl kaldıktan sonra tekrar sorumlu olduğu Bitlis kırsalına geri geldi

BİRİNCİ DERECE SORUMLUYDU

 Cemil Ateş'in sözde Garzan Eyaleti diye adlandırılan Bitlis'in Sehi Ormanları, Mutki, Tatvan, Hizan, Siirt'in Şirvan, Baykan, Tillo (Aydınlar) ilçeleri ile Ziyaret beldesi, Batman'ın Sason, Kozluk, Beşiri kırsalı ve Zori Çayı bölgeleri, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Dorşin bölgesi, Muş'un Şenyayla ve Kızılağaç bölgeleri ile Hasköy ilçesi, Bingöl'ün Solhan, Van Bahçesaray kırsalının tamamından sorumlu olduğu öğrenildi.


KADIN TERÖRİSTE İNFAZ

 Son 18 yılda bu bölgede meydana gelen mayınlı, bombalı, roketli 27 ayrı saldırıya katılarak emir vermekten aranan Ateş'in, 2009'da Sema ve Rojhat kod adlı iki teröristi, kış üslenmesinde cinsel ilişki yaşadıkları için tutuklatarak sözde yargılamalarını yaptığı ve Sema kod adlı kadın teröristi mağarada kurşuna dizdirdiği belirlendi.

İŞTE KATLİAMLARI

SABAH'ın ulaştığı belgelerde terörist Ateş'in gerçekleştirdiği saldırılardan bazıları şunlar:
 13 Temmuz 2006: Bitlis'in İçgedik köyünde, askeri araca mayınlı saldırı sonucu 5 askeri şehit etti. Hain terörist aracın mayına basmasını uzaktan kamerayla görüntüleyip moral olsun diye teröristlere izletti.
 19 Eylül 2007: Bitlis'in Bölükyazı köyündeki Keleşevir Tepe Askeri Üs bölgesinde, eski Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yeğeni Er Erkut Babacan'ın şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı saldırıyı planlayıp bizzat katıldı.
 18 Ekim 2011: Bitlis- Güroymak karayolunda, zırhlı polis aracına uzaktan kumandalı mayınla tuzak kurarak, polis memurları Şaban Kılıçaslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Kamran Ercan, Yalçın Demir ile sivil vatandaşlar Resul Eraslan, Ferit Eraslan ile 2 yaşındaki kızı Hiramus Eraslan'ı şehit etti.
 26 Ekim 2014: Bitlis'te korucu Nihat Çaprak'ın işkence edildikten sonra ağzına 10 TL para sıkıştırılıp, direğine bağlanarak infaz edilmesinin emrini verdi.

AMANOS SORUMLUSU YAKALANDI

 başına 1 milyon TL ödül konulan PKK'nın Osmaniye-Erzin grup sorumlusu İsmail Çabuk, Zorkun Yaylası'nda Suriyeli terörist HASAN Muhammet Memiş ile motosikletle dolaşırken yakalandı. Terörist Çabuk'un, Gaziantep ve Osmaniye bölgesinde çok sayıda saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bu arada Hakkari Yüksekova'da PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden olan ve Yüksekova'ya bizzat Bayık tarafından gönderilen, örgütün sözde "Güngör Mahallesi" sorumlusunun da bulunduğu 7 terörist teslim oldu. Bitlis Güroymak'ta da, PKK'lı terörist Dragunov Keskin Nişancı tüfeği ile teslim oldu. Ankara'da eylem yapmak üzere Van'dan otobüse binen ve 20 suçtan aranan YPS'nin Yüksekova barikat sorumlusu da Muş'ta yakalandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑