GÜNCEL

Kandil'in şartı Öcalan

Terör örgütü PKK ile başlatılan sürecin ardından, örgütün talepleri bir bir ortaya çıkıyor. Kandildeki basın toplantısı sonrası konuşan Murat Karayılan, silahların tamamen bırakılması için 3 şart öne sürdü. Karayılan, PKKnın

1 Mayıs 2013 Saat: 08:44
Kandil'in şartı Öcalan
Kandil'in şartı Öcalan
PKK ile başlatılan sürecin ayrıntıları ve örgütün talepleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Terör örgütünün ikinci adamı Murat Karayılan PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalına verdiği röportajda, çekilme sürecini,  PKK’nin yeni süreçle birlikte Ortadoğu da nasıl bir Kürt politikası izleyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Silahların susması için Öcalan’ın özgürleşmesi gerekiyormuş
Silah bırakmak için İmralı’da bulunan Öcalan’ın “özgür” olmasını şart koşan Karayılan, yaptığı açıklamada, “Toplumsal bir barış projesi çerçevesinde kalıcı bir barışın sağlanması lazım. Başta Önder Apo olmak üzere herkesin özgürleşmesi gerekiyor. Hiçbir esirin kalmaması lazım. Bu çerçevede ancak gerillanın silahsızlandırılması gündeme girebilir. Çözümün konsepti böyle ortaya konuldu” ifadelerine yer verdi.
Terör Örgütü PKK’nın Kandil’deki Yöneticisi Karayılan, yaptığı açıklamada özetle 3 şart sundu: “Silah bırakmak için Öcalan’ın serbest bırakılmalı. PKK’lılar terörist değil, aktivisttir. Bundan dolayı PKK uluslararası terör örgütleri listesinden çıkarılmalı. Koruculuk Sistemi ve Özel Kuvvetler lağvedilmeli”

Koruculuk ve özel kuvvetler kaldırılsın isteği
Silahların tamamen bırakılması için Öcalan’ın özgür olması gerektiğini ifade eden Terör Örgütü PKK’nın yöneticisi Murat Karayılan, koruculuk ve özel kuvvetlerin ya geri çekilmesini ya da lağvedilmesini istedi. İlk aşamada PKK’nın geri çekilerek sürecin ilk aşamasının tamamlanacağına dikkat çeken Karayılan, ikinci aşamada koruculuk sisteminin ve özel kuvvetlerin (PÖH ve JÖH) lağvedilmesini istedi.
PKK’lı Karayılan, bunların gerçekleşmesinden sonra 3. Aşama’nın devreye gireceğini ve normalleşme ve özgürleşme sürecinin başlayacağını savundu.

Pkk terör listesinden çıkartın şartı
Karayılan, AKPM’sindeki rapora atıfta bulunarak, PKK’lıların terörist değil, aktivist olduğunu ve PKK’nın terör listesinden çıkarılması gerektiğini söyledi. Karayılan, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi PKK hakkında terörist değil, aktivist gibi kelimeler kullanmasını karar altına alması olumlu bir davranış olsa da yetersiz görüyoruz. PKK’nın terör listesinden çıkarılması lazım. Zaten terör listesine alınmamız büyük bir haksızlıktı. Dünyanın neresinde görülmüş ki milyonlarca taraftarı ve sempatizanı olan bir hareket terör olarak ifade edilmiş. En doğal temel hakları için mücadele eden gücü terör listesine” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑