SAĞLIK

Kandıra sahilleri temiz çıktı

Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kerpe, Kovanağzı ve Karadeniz sahillerinden alınan verilere göre deniz suyu çok temiz ve iyi kalite yüzülebilir

3 Ağustos 2012 Saat: 17:20
Kandıra sahilleri temiz çıktı
Kandıra sahilleri temiz çıktı

Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün haftalık olarak yaptığı analizler sonucu Karadeniz sahillerinin yüzmek için çok temiz ve iyi kalitede olduğu vurgulandı. Bazı basın organlarında yer alan ‘Kerpe’de lağım suyunda yüzüyorlar’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmağı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün verileriyle bir kez daha kanıtlandı.

 

ANALİZLER GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI: DENİZ TEMİZ

Deniz sezonunun açıldığı 28 Mayıs tarihinde başlatılan, haftalık olarak yayınlanan ve halen devam analiz çalışmaları 6 haftalık dilimde gerçekleştirildi. Bu zaman zarfında Kerpe ve Kovanağzı sahillerinde tehlike sınırı 2000 olan Fekal Koliform (FC) değeri ortalama olarak 300-400 seyretti. Yalnızca şiddetli yağışın görüldüğü ve analizin yapıldığı tarih olan 23 Temmuz haftasında 2000 sınırını aştı. Yetkililer bu aşımın aşırı yağışlardan kaynaklandığını bildirdi.

YÜZ  MİLYON TL’LİK YATIRIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla ilçenin içmesuyu ve atıksu hatlarını yenileyerek tamamlıyor. Karadeniz sahillerini daha da temiz hale getirecek çalışmalar kapsamında atıksu artıma tesisleri de devreye alınıyor. İSU tarafından Kandıra bölgesi ve sahillerine yaklaşık olarak 100 milyon TL’lik yatırım yapılıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑