GÜNCEL

Karabük’te sel: Karayolu çöktü, mahalle su altında

KARABÜK’te, sağanak yağmur ile su seviyesi yükselen Bulak Deresi taştı. Derenin üzerinden geçen Kastamonu-Karabük yolu ile mahalledeki köprü çöktü. Dere kenarındaki evler su altında kaldı, hayvanlar telef oldu.

2 Şubat 2016 Saat: 17:39
Karabük’te sel: Karayolu çöktü, mahalle su altında
Karabük’te sel: Karayolu çöktü, mahalle su altında

Kentte gece boyunca etkili olan sağanak yağmur ile birlikte Bulak Deresi’nde su seviyesi yükseldi. Karabük ile Safranbolu arasındaki köprü projesi nedeniyle derede yapılan bent yırtıldı. Derede hızla akan ve taşkına yol açan su, Karabük-Kastamonu Karayolu’nun Bostanbükü Mahallesi mevkisinde çökmeye yol açtı. Duble yolun iki yönü de dereden akan suyun etkisiyle çöktü. Yol ulaşıma kapandı. Karabük-Kastamonu arasındaki ulaşım Karabük-Safranbolu Çevre Yolu’ndan sağlanıyor.

Safranbolu Karayolları 13’üncü Şube Şefliği ekipleri, Bulak Deresi’nin taşması sonucu Karabük-Kastamonu yolunun çöken bölümünde çalışma başlattı. Yaklaşık 30 metrelik bölümü çöken ve 20 metrelik derinlik oluşan yoldaki çalışmaların uzun sürebileceği belirtilirken, yoldaki çökme insansız hava aracı drone ile havadan görüntülendi.

 

Çöken yolun alt tarafında iki mahalleyi birbirine bağlayan Bostanbükü Köprüsü de sel sularının etkisiyle çöktü. Bostanbükü Mahallesi’nde dere kenarındaki evler su altında kaldı. Mahallede küçük ve büyükbaş hayvanlar telef oldu. Mahallede sel sularının tehdit ettiği evler güvenlik amacıyla boşaltıldı. Evi su altında kalan Sadık Karakaş, "Birden su geldi. ’Dur’ deme şansı yoktu. Evdekileri dışarıya çıkardım. Su çok büyük bir tempoda geldi. Hayvanlarım telef oldu" dedi.

Bölgedeki doğalgaz boru hattı da zarar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekipleri bölgede önlem aldı, inceleme yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑