EKONOMİ

Karadenizbirlik, Ayçiçeği Alım Kampanyasını Başlattı

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), 2012-2013 Ayçiçeği Alım Kampanyasını başlattı.

26 Ağustos 2012 Saat: 20:37
Karadenizbirlik, Ayçiçeği Alım Kampanyasını Başlattı
Karadenizbirlik, Ayçiçeği Alım Kampanyasını Başlattı

KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu olarak, oluşan piyasa şartları çerçevesinde tüm gelişmeleri dikkate aldıklarını, böylece yeni kampanyada üretici ortaklarından 1.40 TL/Kg avans bedelle ürün alımına başlanmasına karar verdiklerini söyleyen Genel Müdür Ünal Erarslan, "Bu yıl da her yıl olduğu gibi ürün bedelleri çiftçimize peşin olarak ödenecek olup amacımız üretici ortaklarımızın ürünlerini en iyi şartlarda almak ve değerlendirmektir. Birliğimiz alım kampanyası boyunca piyasa şartlarını dikkate alarak, ürün teslim eden tüm ortaklarına avans fiyata ilave ayrıca fiyat farkı ödemesinde bulunacaktır" dedi. 

Yeni kampanyada üreticilerden 50 bin ton ayçiçeği ürünü alımı hedeflediklerini de söyleyen Ünal Erarslan, "Yağlı tohum üreticilerinin üretimlerinden kar elde edebilmesi, üreticinin bir sonraki sezon üretime devam etmesi, dolayısıyla hem bölge hem de ülke yağlı tohum üretiminin arttırılarak bölge ekonomisinin ve tarımsal sanayisinin gelişmesi demektir. KARADENİZBİRLİK bu amaçla, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir potansiyeli olan yağlı tohum üretimini ve üreticilerini 34 yıldır ayni ve nakdi kredilerle desteklemekte ve ürün alım garantisiyle binlerce üreticinin ve üretimin adeta sigortası olmaktadır" diye konuştu. 

Üretim ve fiyat oluşumuna etki eden iklim şartları, tüketim, arz ve talep durumu, dünya üretimi, döviz fiyatları ile vergi uygulamaları gibi faktörlerin piyasa değişimlerine neden olduğuna dikkat çeken KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, "KARADENİZBİRLİK tüm bu riskleri üretici adına üstlenmektedir. Birliğimiz bugüne kadar verdiği nihai fiyatlar ile serbest piyasada her zaman üretici lehine rol oynamış, üreticinin mağdur olmaması için azami gayret sarf etmiştir. Ülke ihtiyacının 3'te 2'sinin ithal edildiği yağlı tohum bitkilerinde istenilen üretim düzeyine ulaşmak için devletçe yapılacak desteklemeler çok önemli olup uygulanan prim desteğinin artırılarak sürdürülmesi de üretim artışını teşvik edecektir" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑