GÜNCEL

Karamürsel’de faciaya ramak kaldı

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunan bir apartmanın her gün çatlayan taşıyıcı kolonları, apartman sakinlerinin korkulu rüyası oldu

29 Temmuz 2020 Saat: 12:43
Karamürsel’de faciaya ramak kaldı
Karamürsel’de faciaya ramak kaldı

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Kayacık Mahallesi’nde bulunan Caymaz Apartmanı, binada oturanlara bir yıldır korkulu günler yaşatıyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yaşanan deprem, Karamürsel’de de hissedilmişti. Deprem sonrası Caymaz Apartmanı’nın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar ve kırılmalar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

“FACİA MI BEKLENİYOR?”

17 Ağustos Marmara Depremi’nin acıları yıllar geçmesine rağmen tazeliğini korurken her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Caymaz Apartmanı sakinleri, “Facia mı bekleniyor? “ dedi.  Apartmanın giriş katında annesi Huriye Tunç ile oturan Leyla Tunç, taşıyıcı kolonlardaki çatlakları göstererek, “Her gün bu çatlamaları yaşıyoruz. Uyku uyuyamaz olduk. Gidecek başka yerimizde yok. Apartmanda yaklaşık 60 kişi yaşıyor. CİMER’e, İl Afet Müdürlüğü’ne ve Karamürsel Belediyesi’ne başvurduk. Kimse bizimle ilgilenmedi” ifadelerini kullandı.

“İNSAN HAYATI BU KADAR MI UCUZ?”

Leyla Tunç, sorunun çözülmesini istediklerini, bu apartmandan ölü değil sağ çıkmak istediklerini belirterek, “İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?” serzenişinde bulundu.

Öte yandan görüştüğümüz Karamürsel Belediyesi bir üst yetkilisi, konunun muhatabının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu, bakanlığın vereceği rapor doğrultusunda apartmanın tahliye edilip, sonrasında yıkılabileceğini söyledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑