GÜNCEL

Karamürsel’de trafo kabloları sır oldu

Trafo kablolarını pırasa gibi doğradılar

1 Ağustos 2012 Saat: 21:52
Karamürsel’de trafo kabloları sır oldu
Karamürsel’de trafo kabloları sır oldu

Gözden ırak mevkilerdeki enerji dağıtım trafolarını hedefleyerek,  seçtikleri enerji tesisinde   Kamu malına zarar veren ve nitelikli hırsızlık suçu işleyen kimliği meçhul kişi veya kişiler bu sefer de Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde Dereköy mevkiindeki direk tipi trafonun kablolarını pırasa doğrar gibi keserek aldılar. Trafo çıkışları ile pano bağlantı noktalarından kestikleri alçak gerilim kablolarını alarak kayıplara karışan kimliği meçhul kişiler bölgenin enerjisiz kalmasına ve kamu hizmetinin durmasına da yol açtı.

SEDAŞ müşterilerine en kısa sürede enerji verilebilmesi için, Acil Hizmet ekipleri gün boyunca özverili çalışmayla  trafonun kablolarının yeniden tesis edilmesini sağladı. Dereköylüler köylerine enerji veren trafonun  kablolarına zarar veren ve çalan hırsızların acilen yakalanması talebinde bulundu.

Türk Ceza Kanununda kamu mallarının çalınmasıyla ilgili hükümleri içeren 142.maddesi, kamu yararına veya hizmetine tahsis edilen açıkta bırakılmış olan eşyaların çalınmasında, bu konuda işlenen suçların nitelikli hırsızlığa girmesi nedeniyle ağırlaştırılarak 5 yıla kadar cezalandırılmasını hükmediyor. Çalınan kabloların mali değeri hurda olarak sadece 50 TL civarında,  Dereköylüler,” 50 TL için 5 yıl hapis cezasını  göze alanları tanımak isteriz” dedi.  

     

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑