OTOMOBİL

Karaosmanoğlu, ‘’Otomotiv sektörü ülkemizin lokomotifidir’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO’nun düzenlediği otomotiv yan sanayi sektörü istişare toplantısına katıldı

2 Şubat 2016 Saat: 12:45
Karaosmanoğlu, ‘’Otomotiv sektörü ülkemizin lokomotifidir’’
Karaosmanoğlu, ‘’Otomotiv sektörü ülkemizin lokomotifidir’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Ticaret Odası’nın sektörel istişare toplantısının bu seferki konukları otomotiv yan sanayi sektörü oldu. KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Burada bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “KOTO Başkanımız Murat Özdağ’a bu buluşma için çok teşekkür ederim. Bundan sonra değişik sektörlerle bu tür toplantılar yapacağız. Otomotiv sektörü ülkemizin ve kentimizin lokomotifidir” dedi.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı(KOTO) Murat Özdağ istişare toplantısı öncesinde, “Sektör istişare toplantılarımızın ikincisini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Otomotiv sektörü temsilcileri ile sektöre dair sorunları ve çözüm önerilerini başkanımıza ileteceğiz. Otomotiv sektörünün ülke ekonomisine katma değeri çok fazla. Rakamlara baktığımızda 2001 yılında 91 bin olan üretilen otomotiv sayısı 2015 yılı itibari ile 775 bine yükselmiştir. Yine otomotiv sektörü ihracatımızın en önemli kalemi olarak karşımıza çıkmaktadır. 2015 yılında 143,9 milyar dolarlık toplam ihracatımızın 17,4 milyar doları otomotiv sektörü tarafından karşılanmaktadır” açıklamalarında bulundu.

“ÇÖZÜM ODAKLI DÜŞÜNECEĞİZ”

Kocaeli’nin 2015 yılında 18,2 milyar dolar ihracat ve 38.7 milyar dolar ithalat performansı gösterdiğini sözlerine ekleyen Özdağ, “Bu sektörün içerisinden geliyorum ve bizlerin bir araya gelerek aşamadığımız birçok engel karşımıza çıkıyor. Bu noktada iş dünyasının önünü açacak düzenlemeleri siz değerli idarecilerimizle paylaşıyoruz, sizler de destek veriyorsunuz. Bu konuda Kocaeli’miz gerçekten çok şanslı” derken Başkan Karaosmanoğlu da, “Otomotiv yan sanayi sektörünün karşılaştığı sorunları çözüm odaklı çalışarak aşmaya gayret edeceğiz. Bu durumun üzerinde hassasiyetle duracağız” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑