GÜNCEL

Karayılan AKP'ye meydan okudu

Murat Karayılan, Başbakan Erdoğan, Suriyeli Kürtlerin bazı kentlerde denemtimi ele geçirmesinin ardından “Türkiye’nin güvenliğine tehdit teşkil edecek girişimlere asla müsamaha göstermeyiz sözlerine yanıt verdi, Hazır olun dedi.

2 Ağustos 2012 Saat: 18:36
Karayılan AKP'ye meydan okudu
Karayılan AKP'ye meydan okudu

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Karayılan, Başbakan'ın açıklamalarını “Kürt düşmanlığı” olarak tanımlarken, olası bir müdahaleye karşı, "hazır olun" dedi.


Karayılan, Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Ortadoğu’da köklü bir değişimi yaşandığını ve "yeni bir yapılanma sürecine girdiği"ni belirterek, "Yani bölgede her şey değişecek, her şey yeniden yapılanacak ama Kürtler yine statüsüz, en temel insan hakları olan anadil eğitiminden mahrum, kültürel ve fiziki soykırıma maruz kalmış bir halde mi kalacaktır? Hayır" dedi.

"KONSEYİN İRADESİNE DAHİL OLUNMALI"


Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Karayılan, bu kapsamda Kürtlerin,  "Kürt Ulusal Meclisi ile Batı Kürdistan Halk Meclisi"ni kurduklarını hatırlattı. Suriyeli Kürtlerin geleceğine kendilerinin karar vereceğini söyleyen Karayılan, "Bizce, siyasi olsun, askeri olsun, bütün güçler Yüksek Konsey’in iradesine dahil olmalı" diye konuştu..

Bugün Suriye’de yoğun bir savaş ve çatışma ortamının yaşandığını kaydeden Karayılan, Suriyeli Kürtlerin bazı denetimi ele geçirmesini "önemli bir adım" olarak niteledi.


HANİ AKP DEVLETİ SURİYE’DE DEMOKRASİDEN YANAYDI?

Başbakan Erdoğan'ın çıkışını "tahammülsüzlük" niteleyen PKK lideri, "Hani AKP devleti Suriye’de demokrasiden yanaydı? Hani Erdoğan, Suriye halkının özgürlüğünden yanaydı? Bu Suriye halkının bir parçası da Kürt halkıdır. Herkes özgürleşecekse Kürtler de böyle özgürleşecektir. Niye bundan gocunuyor? Niye, Azaz, Carablus, Mımuc ve Bab’ın muhalefet güçleri tarafından alınmasına ses çıkarılmıyor da Afrîn ve Kobanî alınınca feryat koparıyorlar? Bunun izahı nedir?" diye sordu. 

Bunun "Kürt düşmanlığı" söyleyen Karayılan, "Bu, Suriye’den ayrılma, başka bir yerle birleşme veya ayrı bir devlet kurma amacıyla yapılmıyor. Bu parçadaki hiçbir siyasi organizasyon böyle bir açıklama yapmış değil. Yapılan açıklamalar Suriye’nin birliği çerçevesinde kendini yönetme hakkını kullanma, bu temelde öz yönetimini geliştirme biçimindedir" dedi.


Başbakan'ın “Suriye Kürt Yüksek Konseyi’nin kurulması yanlıştır” ve “Yüksek Kürt Konseyi Kürt halkını temsil etmiyor” şeklinde sözle söylediğini ifade eden Karayılan, "BDP için söylediğin aynısını hakkında hiçbir bilgisinin olmadığı anlaşılan PYD içinde söylüyor" dedi.

"MÜDAHALE OLURSA KÜRTLER SAVAŞ AÇAR"

Karayılani Başbakan Erdoğan müdahale edeceklerine yönelik sözlerine ilişkin şunları söyledi: 

"Eğer Türkiye, Batı Kürdistan’a yani Suriye Kürdistanı’na herhangi bir biçimde müdahale ederse, bu artık Kürt halkı için tahammül sınırlarını aşan bir durum olur. Batı Kürdistan’daki halka da saldırması halinde sadece Batı Kürdistan’daki Kürt halkının değil, tüm parçalardaki Kürt halkının Türk devletine karşı savaş açmasına neden olur. Bir zamanlar tüm Araplar için Filistin ne idiyse, bugün tüm Kürtler için Suriye Kürdistanı da odur."

ASKERİ YIĞINAK BLÖF

TSK'nin Suriye sınırına  yaptığı askeri yığınak için "blöf ve tehdit" dedi. Karayılan şöyle devam eeti: "Bu aşamada müdahale koşulları henüz yoktur. Türk devleti ABD’den habersiz tek bir adım bile atamaz. Bunun için sağı solu korkutmaya çalışıyor ama kimse korkmamalıdır. Türk devleti halkımızın korkacağını sanıyorsa yanılıyor. Kürt halkı Türk devletine karşı genel bir direniş için hazırlıklara sahiptir. Halkımız bu tür blöflere kulak asmayacaktır. Ama yine de her türlü olasılığa hazır olmak gerekmektedir.

"ŞEHİRLERDEKİ GENÇLER HAZIR OLSUN"

"Pratikte müdahale etmenin koşulları farklı olur. Böyle bir şey çılgınlık olur. Ancak bu çılgınlığın vuku bulması durumunda tüm Kürtler devreye girmelidir. Ben şimdiden belirtiyorum; özellikle Türkiye metropollerindeki ve Kuzey’deki tüm Kürtler ve yurtsever Kürdistan gençliği böyle bir sürece karşı duyarlı ve hazır olsunlar." 

(Yurt Gazetesi)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑