BELEDİYE

Kartepe Belediyesi TSM Korosu'ndan muhteşem konser

Kartepe Belediyesi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği Korosu önceki gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki ilk konserinde sergilediği performans ile izleyenleri büyüledi.

7 Mart 2013 Saat: 11:19
Kartepe Belediyesi TSM Korosu'ndan muhteşem konser
Kartepe Belediyesi TSM Korosu'ndan muhteşem konser
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık konser sonrası Şef Aysel Demircan nezaretinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Kartepe’deki kültür atağı çerçevesinde, belediye bünyesinde kurulan korolara bir yenisini daha eklemekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Göreve geldikleri günden beri yaptıkları sosyal ve kültürel hizmetlerle de adını duyuran Kartepe Belediyesi, Çocuk Mehteran Takımı, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Koroları yanı sıra kısa zamanda Türk Sanat Müziği korosunu da kurarak çalışmalarına başladı. Şef Aysel Demircan yönetimindeki Kartepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ilk konserini önceki gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde verdi.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın destekleri ile çalışmalarını başarıyla tamamlayan 33 kişilik koronun ilk konserini izlemek için salonu dolduran konuklar doyumsuz bir gece geçirdiler. Kürdilihicazkar, muhayyer kürdi, acem kürdi, hicaz, hüzzam, uşşak, mahur, rast gibi çeşitli makamlarda 23 eseri solo ve koro olarak iki bölümde seslendiren koronun şarkılarına dinleyiciler de eşlik etti.

 

Sanat müziğine gönül verenlerin buluştuğu gecede Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, başarılı performansları ile göz dolduran Şef Aysel Demircan yönetimindeki koroyu tebrik etti. Kartepe’deki kültür atağının farklı kulvarlarda da devam ettiğini ifade eden Başkan Karabalık, “Yaptığımız sosyal ve kültürel hizmetlerle, sadece ilimizin değil bölgemizin lokomotif ilçelerinden bir olduk. Müzikten tiyatroya, kültür gezilerinden yayla şenliklerine, kadın ve çocuk dergilerinden kültür buluşmalarımıza kadar sanatın, kültürün ve eğlencenin olduğu her yerde sizlerle olmaya çalıştık” dedi.

 

Sanatsever ve müzikseverleri buluşturan bu konser programlarını sunan korolara bir yenisini daha eklemekten duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan Karabalık, “Bugün de Türk Sanat Müziği Koromuzun ilk konserinde bir araya geldik. Şef Aysel Demircan yönetimindeki koromuz kulaklarımızın pasını sildi. Koroda görev alan tüm ekibi tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. Şef Aysel Demircan da, kültürel etkinliklere ve müziğe, sanata ve sanatçıya verdiği destek için Başkan Karabalık’a teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑