BELEDİYE

Kartepe’de 8 Mart Etkinliği

KOCAELİ-Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kartepe Belediyesi ile Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin ortaklaşa düzenlendiği etkinlik Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

8 Mart 2013 Saat: 16:21
Kartepe’de 8 Mart Etkinliği
Kartepe’de 8 Mart Etkinliği

Kültür Merkezi'ni dolduran yüzlerce konuk Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın “İslamda kadının yeri, ailede önemi” konulu sohbetinde bir araya geldi. Programda kadın meclisine verdiği destek ve katkılar nedeniyle Hikmet Kale de plaketle onurlandırıldı.

Kartepe'deki Dünya Kadınlar Günü kutlamasında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurdane Erişti öncülüğünde hazırlanan programa bayanların ilgisi yüksekti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne gelen konuklar Suadiye Cemal Doğan Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı ürünlerin satışının yapıldığı standı gezerken konuklara küçük hediyeler verildi. Kartepe Belediyesi tarafından bayanlara yönelik yayın organı olan Kartepe Kadın Dergisi ve Çocuk KADININ ÖNEMİ ANLATILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından ilk konuşmayı yapmak için Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurdane Erişti kürsüye çıktı. Erişti, “Kadınlar olarak huzurlu, savaşsız başka bir dünyanın mümkün olduğuna, kadının adının var olduğuna, Allah’ın kadını ve erkeği eş yarattığına inancımız sonsuzdur” diyerek 8 Mart’ın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Kartepe Kent Konseyi Başkanı Hülya San Şener de, “Bugünkü hükümet döneminde özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çalışmalar hızlandırılmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız sayın Fatma Şahin’in özverili gayretleri ile de kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı hayata geçirilmeye başlanmıştır. Kadına şiddetin önlenmesi noktasında kanunlar tek başına yeterli olamamaktadır. Temel ihtiyacımız olan şey, sevgi toplumu olmak. İletişimi, hoşgörüyü, empatiyi, sorumluluğu, saygıyı artırmak durumundayız. Kadınlar gününde dünyaya verilmesi gereken en önemli mesajın kadına şiddete dur denilmesi olduğu düşüncesi ile hepinizin kadınlar gününü tekrar kutlarım” dedi.
 
Her yönden gelişmiş toplumların arka planına bakıldığında aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları gördüklerine dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, tarihten örnekler vererek, “Siz muhterem hanımefendiler geçmişte olduğu gibi bugün de ülkede birliği, bütünlüğü pekiştirerek, tarihi başarılar elde eden evlatlar yetiştiren anneler gibi sizlerinde bunu sağlayacağına inanıyorum” dedi. Başkan Karabalık, “Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
 
Engin bilgileri ve verdiği örneklerle programa katılan Necmettin Nursaçan Hoca konuşmasında kadının ve erkeğin görevleri, ailedeki sevgi ve saygının önemine değindi. Çanakkale Savaşı'nda cephede savaşan, cepheye yavrularını yollayan anaların hayatlarından kesitlerde sunan Nursaçan "Anne sevgisini 3 kere hisseder. Önce karnında sonra bağrında ve son olarak da kalbinde" dedi. Nursaçan konuşmasında annelerin merhamet ve sevgilerine vurgu yaptı. Programın sonunda yapılan toplu dua katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Nursaçan’ı görmek için gelen kalabalık program sonunda fotoğraf çektirme ve soru sorma imkanı da buldu.Dergileri de Kartepeli bayanlardan ilgi gördü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑