BELEDİYE

Kartepe’de konteynerler dezenfekte ediliyor

Kartepe’nin cadde ve sokaklarında bulunan konteynerler belediye ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor.

11 Şubat 2013 Saat: 10:54
Kartepe’de konteynerler dezenfekte ediliyor
Kartepe’de konteynerler dezenfekte ediliyor
Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, Kartepe’de bulunan bütün konteynerleri kısa surede temiz ve sağlıklı hale getireceklerini, bunun çalışmalarına başlandığını ve belirli aralıklarla tekrarlanarak ilçe sokaklarında kirlilik ve hastalık oluşturabilecek etmenleri ortadan kaldıracaklarını açıkladı.

 

Son teknoloji ile çalışan dezenfekte aracı ile Kartepe’de altı bine yakın konteynerin temiz hale getirileceği açıklandı. Çalışmalara Hacı Halim Mahallesi’nden başlayan ekipler kısa sürede tüm mahallelerde aynı işlemi titizlikle uygulayacaklarını belirttiler. Bu konuda sadece belediye çalışmaları ile sınırlı kalmamasını vatandaşların da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiği aktarıldı. Karagöz, “Konteyner kullanımına halkımızın daha özen göstermesini ve özellikle kış aylarında ateş atmamaları gerektiğini bu konuya hassasiyet göstermelerini istemekteyiz” dedi.

 

Ayrıca hanelerden çıkan çöplerin büyük bir kısmının geri dönüşebilir atıkların oluşturduğu ve bu atıkların ülke ekonomisine katkısının göz ardı edilmeyecek kadar büyük olduğunun altı çizildi. Mahallelerde bulunan geri dönüşüm konteynerlerine çöplerin ayrıştırılarak atılması gerektiği belirtildi.

 

Vatandaşların şikâyet, istek ve talepleri için Kartepe Belediyesi çözüm masasına, c.temizlik@kartepe.bel.tr adresine ve 0262 373 41 83 nolu telefona bildirim yapabileceklerini belirten Karagöz, “Kartepemiz evimiz kadar temiz” sloganıyla çalışmalarına devam edeceklerini belitti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑