SAĞLIK

Kartepe’de obezite ile mücadeleye devam

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele konusundaki farkındalık eğitimleri aralıksız sürüyor

22 Mart 2016 Saat: 15:53
Kartepe’de obezite ile mücadeleye devam
Kartepe’de obezite ile mücadeleye devam

Kartepe ilçesinde obezite ile mücadele konusunda yıl boyu süren programlar çerçevesinde Diyet ve Beslenme Uzmanı Nurcan Bıçakçı Kahveci, önceki gün de Köseköy ve Ertuğrul Gazi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi üyeleriyle bir araya geldi.

Pakmaya Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Diyet ve Beslenme Uzmanı Nurcan Bıçakcı Kahveci, katılımcı kadınlara sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele yolları hakkında sinevizyon destekli bir sunum yaptı.

Şişmanlığın küresel bir halk sağlığı problemi haline geldiğini belirten Nurcan Bıçakcı Kahveci, obezitenin tespiti, tedavi yolları, fiziksel aktivite ve beden kitle endeksi hesaplanması konuları ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamla birlikte obezitenin önlenmesinin koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında büyük bir önem taşıdığı düşüncesinden hareketle “Obeziteye karşı mücadele ediyoruz, porsiyonlarımızı küçültüyoruz” ve “Obeziteye karşı mücadele ediyoruz günde en az 30 dakika yürüyoruz” kamu spotunu içeren afişlerle de ilçe genelinde kadınların bilinçlendirilmesine devam ediliyor.

Sinevizyon destekli sunum, katılımcılara elektronik yağ ölçüm cihazı ile yağ ölçümlerinin yapılması ardından tamamlandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑