SAĞLIK

Kartepe’de sağlık konuşuldu

Kartepe’de sağlık söyleşileri ile farkındalık yaratılıyor

2 Haziran 2016 Saat: 16:43
Kartepe’de sağlık konuşuldu
Kartepe’de sağlık konuşuldu

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programları kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve özel bir hastanenin iş birliğinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sağlık söyleşisi ile Kocaeli’de ilk kez başlayan TMS tedavisi anlatıldı.

Her ay farklı bir sağlık konusunda çalışanlarına eğitim veren Kartepe Belediyesi’nde bu sefer ilçede sağlık alanında faaliyet gösteren eğitim kurumları ve merkez yöneticilerinin katılımı ile sağlık söyleşisi gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz’ın da hazır bulunduğu sağlık söyleşisini Kartepe Belediyesi çalışanları, Kadın Spor ve Yaşam Merkezi üyeleri, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Filiz Akın ve üyeler, Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Pirelli Anadou Lisesi son sınıf öğrencileri de ilgiyle takip etti.

Sağlık söyleşisinde özel bir hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Özlem Bilgin, İdari Hizmetler Koordinatörü Özlem Kuyruklu, Psikiyatri uzmanı Uzm. Dr. Nuri Yıldıray Ermiş ve GATA Ankara Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Semiz verdikleri bilgilerle katılımcıları aydınlattılar. Sağlık söyleşisinde bir çok hastalıkta ilaçsız tedavi yönetimi olarak dünyada ve Türkiye’de kullanılmaya başlanan TMS tedavi yönetimi konusunda farkındalık yaratıldı.

Doç. Dr. Murat Semiz, söyleşide her geçen yıl hızla artarak toplumda önemli sağlık sorunları haline gelen beyin damar hastalıkları, Parkinson, Multipl Scleroz, Alzheimer, Depresyon, panik atak, OKB, duygu bozuklukları, baş ağrısı ve baş dönmeleri gibi çeşitli beyin hastalıklarının Transkraniyal Manyetik Uyarım olan TMS ile tedavi edilebildiğini kaydetti.

Psikiyatri Uzmanı Nuri Yıldıray Ermiş de, psikiyatri alanında çok önemli bir tedavi yöntemi olan TMS tedavisi konusunda bilgi verdi. Sağlık söyleşisinde bilgi aktaran uzmanlar katılımcıların sorularını da yanıtladılar. Söyleşide farkındalık oluşturan bilgiler veren uzmanlara Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına hediyelerini de daire müdürleri takdim etti.

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sağlık ve eğitim seminerleri belirlenen program dahilinde önümüzdeki süreçte de devam edecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑