TURİZM

Kartepe’deki çalıştay hedefine ulaştı

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri işbirliğinde hazırlanacak sonuç bildirgesi kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşılacak

30 Nisan 2016 Saat: 13:45
Kartepe’deki çalıştay hedefine ulaştı
Kartepe’deki çalıştay hedefine ulaştı

Kartepe ilçesinde doğa sporlarını canlandırmak ve bu alana yönelik turizme dikkat çekmek amacıyla Kartepe Belediyesi öncülüğünde paydaşlarla iş birliğinde düzenlenen Doğa Sporları Turizm Çalıştayı amacına ve hedefine ulaşan bir katılımla gerçekleştirildi.

SONUÇ BİLDİRGESİ ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Kartepe’ye değer katan özellikle turizm çalışmalarına büyük önem veren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçenin coğrafi yapısının avantajlarını da en etkili şekilde kullanmayı hedefliyor. Mevcut doğal yapısı ile pek çok spor branşının yapılabildiği Kartepe’de Dağ ve Göl Spor Turizmini canlandırmak adına iki gün süreyle Kartepe Park Otel’de düzenlenen “Kartepe Belediyesi Doğa Sporları Turizm Çalıştayı” yoğun ve üst düzey bir katılımcı ile amacına ve hedefine ulaşan bir çalıştay olarak tamamlandı.

“ÇALIŞTAY SONUCUNU ÇOK ÖNEMSİYORUM”

İkinci gün de çalıştaya destek veren katılımcılarla birlikte olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, oturumlar öncesi çalıştay sonuç bildirgesine katkı verecek kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti. Başkan Üzülmez, “Bir gün önce beklentilerimizin üzerinde bir katılımla başlayan çalıştayın gerçekleşmesine destek veren paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sonucun bağlanacağı çalıştayın ikinci günü olan bugün de sizlerle birlikte olmak istedim. Buradan çıkacak sonuç, Kartepemizin hem turizmine hem doğa sporlarına, doğa sporu merkezi olma adına çok büyük katkılar sunacak. Allahın bize lütfettiği bu doğal güzellikleri bozmadan, sürdürülebilir yeni projelerle bu alana ekonomik getiri sağlamak istedik. Bu güzelliklerin turizmle paylaşılmasını sağlamak için oluşturacağınız bu sonuç bildirgesini çok önemsiyorum. Sizlerin bu yöndeki talepleri karşılayacak bir bildirge hazırlayacağınıza inanıyorum. Bu bildirge insanları sosyal anlamda bir arada tutan sporun birleştirici gücünü gösterecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin doğa ile bütünleşen sporlara ilgisini artıracak bir çalışma olacağını düşünüyorum. Gençlerimizin doğa sporlarına yönlendirilmesine katkısı olacağını düşünüyorum. Emek veren, zamanını harcayan, ben de varım diyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EKSİKLİKLER TESPİT EDİLDİ, KAYIT ALTINA ALINDI

Çalıştayın oturumlarla gerçekleştirilen ikinci günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar’ın da katılımcıları selamlaması ardından başladı. KOÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Yavaş, Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili, akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Emrah Özkul, Yrd. Doç. Dr. Erkan Taşkıran, Yrd. Doç. Dr. Tülay Polat ve öğretim görevlisi Ömür Alyakut, Marka temsilcisi Sosyolog Merve Çalkan moderatörlüğünde beş masada birbiriyle bağlantılı spor branşları ve konu ile ilgili alakalı dernek, acentalar, işletmeciler ve federasyon temsilcileri yer aldı. Kartepe’nin spor turizm avantajları ve dezavantajları, Kartepe’de yapılacak spor turizm imkanları, potansiyelleri, yeni spor turizm alanlarının açılması, işletmelerin beklentileri, acentaların tespit ettiği eksiklikler masalarda tek tek konuşuldu ve kayıt altına alındı.

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri işbirliğinde hazırlanacak sonuç bildirgesi de kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşılacağının açıklanması ardından çalıştay sona erdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑