KÜLTÜR/SANAT

Kartepeli minikler Yedi Köyün Yargıcı’nı beğeniyle izledi

KOCAELİ-Kartepe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yedi Köyün Yargıcı adlı tiyatro oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde salonu dolduran çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.

25 Mart 2013 Saat: 10:56
Kartepeli minikler Yedi Köyün Yargıcı’nı beğeniyle izledi
Kartepeli minikler Yedi Köyün Yargıcı’nı beğeniyle izledi
Oyunu Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Kartepeli çocuklarla birlikte izledi.

Kartepeli çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak, onları hem eğlendirirken hem de eğitilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen kültür sanat etkinliklerine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki Yedi Köyün Yargıcı adlı tiyatro oyunu ile devam edildi. Oyunda, herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille anlatıldı. Ayrıca doğruluk, dürüstlük, kardeşlik, anlaşma ve uzlaşmanın önemi gibi kavramlar çocukların da yargıç olarak oyuna katılımıyla çarpıcı olarak vurgulandı.

Sönmez Atasoy’un yazıp Melih Düzenli’nin yönettiği tek perdelik 1 saatlik oyunu İstasyon, Fürsan ve 17 Ağustos Okul öğrencileri ile birlikte Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da izledi. Oyun sonunda çocuklara hitap eden Başkan Karabalık, Kartepeli çocukları kültür ve sanatla iç içe tutma hedefinde olduklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑