TURİZM

Kaş yeni rekorlara hazırlanıyor

Türkiye’nin en önemli dalış merkezi Kaş, bu yıl yeni dünya rekorlarına sahne olacak. Serbest dalış dünya rekortmenleri antrenmanlarına başladı.

1 Temmuz 2014 Saat: 01:08
Kaş yeni rekorlara hazırlanıyor
Kaş yeni rekorlara hazırlanıyor

Kaş’a ilk kez gidiyorsanız aklınıza gelen sorulardan biri “Neden bu kadar geç kaldım” olabilir. Ve bir kez tatil yaptıktan sonra yeniden gitmek isteyeceğiniz ender yerlerden biri haline gelebilir. 8 yıl önce gittiğimde ilk hislerim ve sonrasındaki düşüncelerim tam da böyle oldu. Türkiye’de dalış turizminin en yaygın olduğu Toroslar’ın eteklerindeki bu küçük ilçeye sonraki her yıl gittim. Kaş’ta suyun berraklığı o kadar fazla ki, yüzeyden deniz gözlüğüyle baktığınızda 20 metre derinliktekileri rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu nedenle sualtı dünyasının Türkiye’deki ilk adresi...

YENİ ÇARŞI KURULUYOR

Kaş’ta Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirilmiş 42 dalış noktası bulunuyor. Ancak tescilli dalış noktalarının dışında başka önemli dalış yerleri de var. Bu yıl açılan bir yeni dalış okuluyla Kaş’taki toplam dalış okulu sayısı 19 oldu.

Bu yıl ilçedeki önemli değişikliklerden biri de merkeze kurulan alternatif çarşı. Kaş Belediyesi, eski bir konut alanını yıkarak yaklaşık 60 dükkân yeri açtı. Bu dükkânlar ihaleye verildi. Bir kısmı doldu. Önümüzdeki sezona tamamının açılması planlanıyor. Bittiğinde mevcut Uzunçarşı’ya alternatif bir halk çarşısı kurulmuş olacak.

HEDEF 146 METRE

İki hafta önce 17’nci Likya - Kaş Kültür ve Sanat Festivali’nin ve Meis’ten Kaş’a yüzme yarışlarının organize edildiği ilçede sırada tüm dünyayı ilgilendiren üç önemli organizasyon var. Dünya serbest dalış rekortmenlerinden Devrim Cenk Ulusoy dünyada sabit ağırlıkla, serbest dalışta paletsiz en derine dalan kişi olacak. Haziran ortasında antrenman ve çekimler yaptığı sırada Kaş’ta rastladığım Ulusoy, rekor için oldukça iddialı. 29 Ekim’de rekor denemesini Kaş’ta yapacak. 146 metreye inmeyi deneyecek. Dünya rekoru 145 metreyle bir Kanadalı sporcuya ait.

TEMMUZDA İKİ REKOR DENEMESİ

Diğer bir milli sporcu  Şahika Ercümen’se rekor denemesi için 23-25 Temmuz arasında Kaş’ta olacak. Serbest dalışta yeni bir rekor kırmayı deneyecek. Paletli ve paletsiz olarak yeni dünya rekorları için en derinlere inmeye çalışacak. Ercümen temmuz ayının ilk haftalarında Kaş’a giderek antrenmanlarına başlayacak. Derya Can ise rekor denemesini 20-22 Temmuz arasında gerçekleştirecek.

Rekor denemeleri için büyük bir ekip çalışıyor. Güvenlik dalgıçları, tekne üstü görevlileri, hakemler, antrenörler, sualtı görüntüleme ekipleri birkaç tekneyle birlikte rekor denemesini izliyor. Bu tarihe ana Kaş Limanı’ndan kalkan teknelerin birine atlayarak tanık olmak mümkün.

KÜÇÜK OTELLER AĞIRLIKTA

Antalya’ya bağlı Kaş’a ulaşım pek kolay değil. En yakın havaalanı Dalaman’da. Uçak seferleri az ve yaz yoğunluğunda yer bulmanın yanı sıra fiyatların yüksek olma sıkıntısı da var. Antalya’ya uçak biletleri daha ucuz. Fakat sonrasında virajlı yollardan en az 4 saat yolculuk yapmanız gerekiyor. Falezlere kurulu ilçede geniş alanlar fazla olmadığından 5 yıldızlı oteller, her şey dahil tatil köyü konseptleri yok. Küçük oteller ve pansiyonlar yaygın. Toplam yatak sayısı 7-8 bin civarında.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑