EKONOMİ

Kastamonu Havaalanı Çalışmaları Devam Ediyor

Kastamonu Havaalanı'nın yapım çalışmaları ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, bilgi verdi.

22 Şubat 2013 Saat: 20:52
Kastamonu Havaalanı Çalışmaları Devam Ediyor
Kastamonu Havaalanı Çalışmaları Devam Ediyor
Kastamonu Havaalanı'nın yapım çalışmaları ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, bilgi verdi.

Kastamonu Uzunyazı Havalimanı'nın fotoğrafları ile gelinen son durum hakkında bir değerlendirme yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, havalimanında büyük bir çalışma yaptıklarını belirterek, 5 yılda yapılabilecek işleri büyük uğraşlar sonucunda özveri göstererek 2 yıl gibi bir kısa bir sürede tamamlandıklarını söyledi. Karahasan, kaliteden asla ödün vermeden yaptıkları havaalanındaki çalışmaların sonuna gelindiğini söyledi.

Havalimanının başlangıçtaki tasarlanan projeden revize edilerek gerek işletim (Pist eni, pist kalınlığı vb.) gerekse de kapasite olarak daha fazla büyüklüğe ulaştığını ve bunun kısa sürede gerçekleştiğini ifa eden Karahasan, bu durumunda DHMİ ve DLH'yle ilgili kişilerin dikkatini çektiğini belirterek, bu projede büyük bir özveriyle çalışan başta işçiler olmak üzere tüm teknik personel ve birim amirlerine teşekkür etti.

Gelinen son noktada basın ile paylaşılan hava fotoğraflarında yapılan işin çok daha iyi göründüğünü, alt yapı çalışması kapsamında yaklaşık 1,5 milyon metreküplük bir dolgu ve kazı çalışması yapıldığını aktaran Karahasan, bunun da tamamının İl Özel İdaresi imkanlarıyla ve yaklaşık 60 milyon TL gibi bir işe karşılık geldiğini kaydetti. Karahasan, diğer üst yapılarında (Terminal binası, ısı santrali, güç merkezi, açık otopark, nizamiye, iç servis yolu, iç emniyet yolu, içme ve kullanma suyu ve arıtma tesisi, çevre düzenlenmesi, sanat yapıları, protokol yolu, mania kriterlerinin bertaraf edilmesi vb.) dikkate alındığında 80 milyon TL'lik bir iş yapıldığını ifade ederek, işin fiziki ve rakamsal yönden bu sürede gerçekleştirilmesinin rekor sayılabilecek bir durum olduğunu kaydetti

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑