GÜNCEL

Kastamonu'daki Orman Yangını

Kastamonunun Taşköprü ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

26 Ağustos 2012 Saat: 20:20
Kastamonu'daki Orman Yangını
Kastamonu'daki Orman Yangını

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, olay yerine gelerek Taşköprü Kaymakam Vekili ve Hanönü Kaymakamı Taner Bolat ile Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Akgün'den söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. 

Bektaş, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin yangını kontrol altına alacak konuma geldiğini söyledi. 

Yangında yaklaşık 40 hektarın üzerinde alanın tahrip olduğunu ifade eden Bektaş, "Ormanlık alan genç ağaçların da olduğu bir alan. Hafta sonu olmasından dolayı piknikçilerden şüpheleniliyor. Piknikçilerden çok dikkatli olmalarını bekliyoruz. Orman bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler çalışıyor. Yangını söndürme çalışmalarına iki helikopter de katıldı" dedi. 

Her ihtimale karşı iki mahallenin boşaltıldığını vurgulayan Vali Bektaş, 

"İnşallah o mahallelere alevler uğramayacak. Yangın kontrol altına alınacak. Çevre illerden Samsun, Sinop, Karabük, Çankırı ve Zonguldak'tan itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çok sayıda jandarma ve orman muhafaza memuru da çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 40 hektarın üzerinde alanın tahrip olduğu orman yangını kontrol altına alınmak üzere" diye konuştu. 

Bu arada, Taşköprü Kaymakamlığı'nın talimatı üzerine can kaybını önlemek amacıyla jandarma ekipleri Bardakçılar ve Yazıcıoğlu mahallerinde yaşayanları tahliye etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑