EKONOMİ

Kaşukçi’den Girişimcilere Tam Destek

Kocaeli Girişimcilikte hızla büyüyen iller arasında yer almaya devam ediyor.Verilen eğitimler açılan kuruluşlar bunun bir göstergesi niteliğinde

25 Şubat 2013 Saat: 10:40
Kaşukçi’den Girişimcilere Tam Destek
Kaşukçi’den Girişimcilere Tam Destek
Bekirpaşa Yenişehir Mah. Demokrasi Bulvarın No: 76’ da yer alan D.E.G Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Kocaeli’de  Girişimcilik de markalaşmaya giden önemli kuruluşlar arasında yer alıyor. 2012 yılında KOSGEB ve İŞKUR desteğinde 25’er kişilik 12 grup oluşturularak toplamda 300 kişiye verilen eğitimlerle  Kocaeli genelinde bir çok kursiyer kendi işini kurma olanağına sahip oldu.
GİRİŞİMCİLİK 2013 YILI İHALESİ BEKLENİYOR
KOSGEB ve İŞKUR’un ortaklaşa destek verdiği eğitimler 2013 yılı için ihaleyle kuruluşlara sunulacak. Geçenlerde eğitimini tamamlayıp iş sahibi olan kursiyerler için düzenlenen kokteyle katılan İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi eğitimlerin 2013 yılı için yeniden açılacağını ama ihalenin tarihlerinin ne zaman kesinleşeceği konusunda net bir bilginin olmadığını dile getirdi.
KAŞUKÇİ İŞ SAHİPLERİYLE DERTLEŞTİ
Aldıkları eğitimlerle farklı sektörlerde iş hayatın atılan kursiyerlerle tek tek görüşüp bilgi alan Kaşukçi “hepinizi tebrik ediyorum. eğitimlerle ve desteklerle açmış olduğunuz iş yerlerinizde başarılı olacağınızı umuyorum,sıkıntılarınızda her zaman arkanızdayız” şeklinde konuşarak, kişilerin sıkıntılarını dinledi ve çözüm yolları önerdi.
GİRİŞİMCİLİK HAKKINDA
Eğitimler sırasında kursiyerlere 20 TL verilirken , alınan sertifikayla iş açmak isteyen bayanlara %70 , Erkeklere %60 devlet destekli projelerle hazırlanarak iş yerleri için yaklaşık 30 bin lira hibe para veriliyor. Söz konusu 30 bin liranın 5 bin lirası işletmenin kuruluşu sırasında verilecek. 10 bin lira kuruluş döneminde makine teçhizat ve ofis donanımı için aktarılacak. Geri kalan 12 bin lira da işletme giderlerine destek olmak amacıyla her ay biner lira şeklinde ödenecek. Ancak bu destekleri alabilmek için kurulacak işletme birinci veya ikinci teşvik bölgesindeyse toplam giderin yüzde 40’ının; üçüncü veya dördüncü bölgesindeyse yüzde 30’unun girişimci tarafından karşılanması gerekiyor. Kadın veya engelli girişimciler ise bölgeye göre yüzde 30 ve yüzde 20 katkıyla söz konusu 30 bin lira destekten yararlanarak işletmelerini açabilecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑