KÜLTÜR/SANAT

Kayseri’nin en yeşil binası: Forum Kayseri

Açıldığı günden bu yana Kayseri’nin yaşam merkezi haline gelen Forum Kayseri, İngiltere’de 1990 yılında oluşturulmuş dünyadaki ilk yeşil bina sertifikasyonu olan BREEAM’den “çok iyi derece” elde etti.

25 Temmuz 2012 Saat: 17:23
Kayseri’nin en yeşil binası: Forum Kayseri
Kayseri’nin en yeşil binası: Forum Kayseri

Forum Kayseri, Kayseri'nin ilk yeşil alışveriş merkezi olup, şehirdeki sertifikalanmış ilk yeşil bina özelliğine sahip.

Forum Kayseri, çevre dostu bina sertifika sistemi olan Breeam Sertifikası (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Metodu) ile ödüllendirildi. Avrupa standartlarında karbon salımını esas alan, enerji tüketimini en aza indirecek, ozon dostu elektro-mekanik sistem seçimleri ile ziyaretçilerine ve kiracılarına yarar sağlayacak bir altyapıda hazırlanan Kayseri, şehrin mimari kimliğini yansıtan özellikler taşıyor.

Kayseri'deki bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması anlayışına paralel olarak Forum Kayseri'de de özel bisiklet park alanları düzenlendi. Sulama sisteminden en verimli şekilde faydalanmak ve su tüketimini azaltmak amacıyla sisteme nem ve yağmur sensörleri eklendi. Bu arada inşaat sürecinde de saha organizasyonunu çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde hazırlayarak, sahada oluşan atıkların atık yönetim planına uygun biçimde saha dışına alınması ve değerlendirilmesi sağlandı.

Avrupa standartlarında karbon salınımını esas alan, enerji tüketimini en aza indirecek, ozon dostu elektro-mekanik sistem seçimleri ile Forum Kayseri'de uzun vadede kiracılarına da yarar sağlayacak bir altyapı oluşturuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑