EKONOMİ

Kayseri'de verginin yarısı Boydak'tan

Kayseri’de en çok Kurumlar Vergisi ödeyen 100 şirket açıklandı. Toplam verginin yüzde 45’i Boydak’tan geldi.

7 Mart 2014 Saat: 08:35
Kayseri'de verginin yarısı Boydak'tan
Kayseri'de verginin yarısı Boydak'tan

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, 2012 yılında ilde en fazla Kurum ve Gelir Vergisi ödeyen kurum ve şahısları plaketle ödüllendirdi. Kayseri’de 2012’de en fazla Kurumlar Vergisi ödeyen 100 şirketin ödediği toplam verginin yüzde 45’ini veren Boydak Grubu’nun aile mensupları aynı zamanda ilde en fazla Gelir Vergisi ödeyen mükellefler olarak ilk sıralarda yer alıyorlar. Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, hem Boydak Grubu şirketleri hem de aile üyelerini temsilen plaketleri Boydak Holding CEO’su Memduh Boydakve Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Şükrü Boydak’a takdim etti.

Değişik sektörlerde 45 şirketi var

Başta mobilya olmak üzere 8 ayrı sektörde 45 şirketle faaliyet gösteren Boydak Holding, üretim ve ödediği vergilerle Türkiye ekonomisine katkısını her geçen yıl artırıyor. Boydak Holding’den yapılan açıklamada Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Boydak Holding’in, 14 bine yaklaşan çalışanı, yurt genelindeki 2 bin bayisi ve sürdürülebilir kalkınma politikasının yanı sıra ödediği vergilerle Türkiye ekonomisine ivme kazandırmaya devam ettiği belirtildi.

Gelir vergisindeki payı yüzde 27

Kay­se­ri­’de 2012’de en faz­la ku­rum­lar ver­gi­si ve­ren 100 şir­ke­tin öde­di­ği top­lam ver­gi­nin yüz­de 45’i­ni Boy­dak Gru­bu şir­ket­le­ri öder­ken, il­de 2012’de en faz­la Ge­lir Ver­gi­si öde­yen 100 mü­kel­le­fin öde­di­ği top­lam ver­gi içe­ri­sin­de Boy­dak ai­le­si­nin pa­yı da yüz­de 27’ye ulaş­tı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑