EKONOMİ

Kayserili mucitten müthiş buluş

KAYSERİLİ elektronik teknisyeni, 43 yaşındaki Ergün Karadurdu, 'Yeni nesil' elektrikli otomobiller için yaptığı ‘Elektrik üreten amortisör' ile birlikte bu araçların yakıt giderlerinin sona ereceğini öne sürdü.

25 Mayıs 2013 Saat: 18:06
Kayserili mucitten müthiş buluş
Kayserili mucitten müthiş buluş
Küçük yaştan itibaren elektrik ve elektroniğe meraklı olduğunu anlatan Ergün Karadurdu, elektrik akımına kapılmasıyla birlikte bu merakının daha da arttığını söyledi. Zaman içinde büyük küçük bir çok ürün geliştirdiğini anlatan Ergün Karadurdu, şöyle dedi:

"Özellikle otomobilim için nasıl yakıt tasarrufu sağlayabileceğimi düşündüm. Deneme- yanılma yönetmiyle 5 parçadan oluşan düzeneği önce kaba, sonra ise motor kısmına yerleşecek şekilde tasarladım. Ürettiğim motor koruma ve yakıt tasarruf yağıyla birlikte şu an dizel otomobilimde kullanıyorum ve yakıtta yüzde 35 tasarruf elde ettim. Ayrıca oto tamircileri için 6-24 volt akımı ölçen kontrol kalemi, buji test cihazı ve kontrol kalemini kendim geliştirdim. Birçok evde güneş enerji sistemi var. Ancak, ben kendi geliştirdiğim sistemle suyu ısıtmaktan öte kaynatıyorum."


Elektrikle çalışan otomobillerin enerjiye bağımlı olduğunu anlatan Ergün Karadurdu, şöyle konuştu:


"Bunun için de şu an test aşamasında olan elektrik üreten amortisör geliştiriyorum. Yani otomobilimizi çalıştırıp hareket ettiğimizde amortisörlerimiz otomobilin ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi üretecektir. Elektrikli olan otomobil, ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi sağlayacaktır."


Şu an sadece 6-24 volt kontrol kaleminin seri üretimini yaptığının altını çizen Ergün Karadurdu, kendisine yapılacak destekle geliştirdiği diğer sistemleri de üretip piyasaya süreceğini bildirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑