GÜNCEL

KCK sanığı Ferhan Türk yeniden Belediye Başkanı

KCK davasında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan, Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Ferhan Türk,görevine iade edildi.

13 Mart 2013 Saat: 20:42
KCK sanığı Ferhan Türk yeniden Belediye Başkanı
KCK sanığı Ferhan Türk yeniden Belediye Başkanı
KCK/TK ana davasında 3 yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra  tahliye edilen Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, görevine iadesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık, Türk'ün başvurusunu kabul ederek, görevine iade etti. 

SEVİNMEDİ

Türk, göreve iadesini olumlu bulduğunu ancak sevinemediğini belirterek, hukuksuz şekilde arkadaşlarının tutuklandığını iddia etti. Türk, "Nasreddin Hoca'nın hikayesinde olduğu gibi önce eşeğine el konuluyor, sonra eşeğini ona verip sevinmesi bekleniyordu. Bizim yaşadığımız olay da bundan farksız olmadığını herkes biliyor. Halkın oylarıyla seçilmemize rağmen, hukuksuz bir şekilde tutuklanarak senelerce tutsak bırakıldıktan sonra ortada hiçbir suç unsuru olmadığı için bir lütufmuş gibi görev iadesi yapılarak sevinmemiz isteniyor. Ama binlerce arkadaşımızın hala cezaevlerinde tutsaklıkları devam ederken bu olaya sevinmemizi beklemeleri yanlış olur" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑