GÜNCEL

KCK: Sorumluluk bundan sonra hükümette

KCK, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine açlık grevine son verilmesi hakkında, Bu direniş, yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Sorumluluk bundan sonra devletin ve hükümettedir açıklamasında bulundu.

18 Kasım 2012 Saat: 15:46
KCK: Sorumluluk bundan sonra hükümette
KCK: Sorumluluk bundan sonra hükümette
ANF'nin haberine göre KCK açlık grevlerinin sona erdirilmesi hakkında yaptığı açıklamada, Öcalan'ın çağrısına uyulacağını belirtti ve açlık grevi yapan tüm KCK'lılara eylemlerine son verme çağrısında bulundu.

Hükümlü ve tutukluların açlık grevlerini kendi özgür iradeleriyle başlattığının belirtildiği açıklamada, açlık grevinin ölüm orucunun aksine "toplumda belli bir duyarlılık yaratılıp, belli düzeyde bir kamuoyu geliştikten sonra bitirilebilecek bir eylem biçimi" olduğu belirtildi.

Açıklamada, yapılan eylemin toplumda çok ciddi bir gündem oluşturduğu, hükümeti ve devlet yetkililerini "istemedikleri halde de bazı adımlar atmak zorunda bıraktığı" ifade edilerek, "Bir çok ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluş açlık grevindeki eylemcilerin taleplerini çözülebilir makul talepler olarak görmüş ve desteklerini sunmuşlardır" denildi.

Yapılan eyleme duyarlılık gösteren kesimlere teşekkür edilen açıklamada, "Bu direniş, yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır" denilerek, sorumluluğun bundan sonra devletin ve hükümetin olduğu kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑