EKONOMİ

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında konuşuyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor. 'Evladına bir şey alamadığı için intihar eden analar babalar için bir şeyler yapmamız lazım' diyen Kemal Kılıçdaroğlu gözyaşlarını tutamadı. İşte ayrıntılar...

14 Haziran 2022 Saat: 14:02
Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında konuşuyor
Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında konuşuyor

CHP İstanbul İl başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

-Bir adalet yürüyüşü yaptık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmamız gerekiyor. Evladına bir şey alamadığı için intihar eden analar babalar için bir şeyler yapmamız lazım.(Kılıçdaroğlu ağladı)

-Şenyaşar ailesinin hakkını savunmak suç oldu. Huzur içinde yaşamak suç oldu. Onları Saray'da bir elleri yağda bir elleri balda.

-Adalet yürüyüşü bir başlangıçtı. Sürdüreceğiz. O yürüyüş 6 lideri bir arada buluşturdu. Bu yürüyüş bitmiş değil. En son kişi adaletsizlikten şikayet etmeyinceye kadar devam edeceğiz. Bunu yapmıyorsak siyasetten ne bekliyoruz.

-Adaletsizlik öyle bir hale geldi ki... Günlük sorunlarımızı bile görmez hale geldik. Pençe operasyonundan şehitlerimiz geldi.

Birinin buna dur demesi gerek

-Ben size bize katılın derken sıradan bir davet olmadığını bilmenizi isterim. Adalet isityorsanız bize katılın. 

-Biri Saray'larda yaşarken biri yatacak yer bulamadığı için terminallerde yatıyorsa birinin buna dur demesi gerek. Elin oğlu yapıyorsa biz neden yapmayalım. Boşuna demiyoruz bize katılın diye. Elinizi vicdanına koyun. Bugün farklı bir noktadayız. Olay artık farklı olay evlatlarımızın geleceği artık.

-Memura, işçiye, dul yetime para vereceksin. Enflasyon oranında artır. TÜİK'e haber veriyorsun enflasyonu düşer diye. Bu mudur adalet? TÜİK'in önüne gidiyorlar hakları için her türlü şiddet.

-Emekliye, dula ne veriyorsun, enflasyonla biraz daha ezilsin diyorsun. Ona da göz dikiyorsun. Bu  mudur adalet? Öbür taraftan çetelere faizle ödüyorsun. İnsaf ya insaf.

Düşünce özgürlüğü. Gazetecilerden ne istiyorsun. Bir siyasetçi özgürlüklerden yana olmalıdır. Önce siyasetçi duyar. Bürokratik kadroyu harekete geçirirsin.

Basın kurumunu basın infaz kurumuna çevirdiler

-20'ye yakın gazeteciyi atıyorsun içeri. Neden? Hangi sebeple?

-Evrensel gazetesine ilan verdirmiyorsun. Basın kurumunu basın infaz kurumuna çevirdiler. Saray'dakiler rahatsız diye mi vermiyorsun. Yeni Asır gazetesine de öyle. Günlerdir ilan verilmiyor.

-Derdimiz çok ama çözülemeyecek derdimiz yok.

-Firmaları aradım. 9 ayda mazotun fiyatı 29 liraya çıkmış. Kurban bayramında öğrenci nasıl gidecek meleketine?

-İstanbul otogarında günde 2500 otobüs sefere çıkıyordu. Bugün 1200. Gidemiyor yolcu yok, pahalı çünkü. Ne olacak peki bunları hali? Memleketi bu hale kim düşürdü?

-5'li çeteyi nasıl zengin ederim diye uğraşacaksın. Nefes alamıyoruz. Akaryakıttan alınan vergi son aylarda 7 kat arttı. Her akaryakıt yeri vergi dairesi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑