BELEDİYE

Kent tarihini görerek öğrendiler

Kocaeli’nin tarihi dokusuyla vatandaşları geçmişe götüren Gez-Gör Kocaeli uygulamasıyla binlerce vatandaş kenti tanıma fırsatı buluyor.

6 Eylül 2013 Saat: 14:20
Kent tarihini görerek öğrendiler
Kent tarihini görerek öğrendiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca yürütülen projeyle kentin binlerce yıl geçmişinden bugüne ulaşan pek çok eser hikayeleriyle birlikte halka tanıtılıyor. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Engelliler ve Yaşlılar Birimi tarafından yaşlı bireyler tarih koridorunda gezdirildi.

İLK DURAK ORHAN CAMİİ
Yaşlı bireylerin gezisi Bağçeşme’de bulunan Orhan Camii ziyaretiyle başladı. 25 kişilik grup burada caminin tarihi hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Sırrı Paşa Konağı’nı gezen grup burada konak hakkında yeni bilgiler öğrendi. Restorasyonla kentin tarihi envanteri arasında yerini alan konağın, mimari yapısı ve sahibi Sırı Paşa hakkında anlatılanlar grup üyelerinin dikkatini çekti.
AV KÖŞKÜNÜ GEZDİLER
Daha sonra Av Köşkünü gezen grup üyelerinin son durağı Sekapark’taki kültür evleri oldu. Mevlevi Evi’nde Tasavvuf kültürü hakkında bilgi edinen grup gezilerini Azeri Evi’nde noktaladı. Yaşlı bireyler gezde bol bol fotoğraf çekerek tarihi güzelliklerin tadını çıkardılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑