SAĞLIK

"Kerevizle Sirozdan Korunun"

Dr. Ömer Coşkun, haftada en az bir defa tüketilen kerevizin siroz hastalığına yakalanmayı büyük ölçüde engelleyeceğini söyledi

28 Şubat 2014 Saat: 16:27
"Kerevizle Sirozdan Korunun"
"Kerevizle Sirozdan Korunun"

Dr. Ömer Coşkun, haftada en az bir defa tüketilen kerevizin siroz hastalığına yakalanmayı büyük ölçüde engelleyeceğini söyledi.

Oldukça besleyici bir sebze olan kerevizin A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerdiğine dikkat çeken Dr. Coşkun, besin değeri ve faydası bakımından bu bitkinin pek çok hastalığa iyi geldiğini belirtti.

Kerevizin karaciğer dostu olduğunu kaydeden Dr. Ömer Coşkun, şöyle konuştu:

"Kereviz, karaciğerin bilinen tüm sebzeler içerisinde birinci sırayı alan dostudur. Kerevizin bu özelliğinden dolayı yerini hiçbir sebze dolduramaz. Kerevizin siroz hastalığını önleyici özelliğinin olması nedeniyle, siroza dönüşebilme riski olan örneğin hepatit B ve hepatit C hastalarının ve de alkol kullanma alışkanlığı olanların haftada en az bir defa kereviz tüketmeleriyle siroza yakalanma veya dönüşme riskini büyük ölçüde engellenmiş olacaktır"

Dr. Coşkun, kerevizin nasıl tüketileceği ile ilgili şunları paylaştı:

"Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır. Kereviz yemeği ve salatası yapılabileceği gibi tohumu da kullanılır. Kaynatılıp suyu içilirse fazla salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir. Kereviz kaynatılırken suyuna limon ilave edilirse gaz yapması önlenir. Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi nedeniyle adet düzensizliği çekenler için faydalı olabilir"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑