DENİZ

Kıbrıs Fatihi test dalışı yaptı

1942 yılında imal edilen Türk Hava Kuvvetlerine bağlı olan ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış C 47 tipi kargo uçağının test daldırışı gerçekleştirdi.

17 Eylül 2013 Saat: 23:24
Kıbrıs Fatihi test dalışı yaptı
Kıbrıs Fatihi test dalışı yaptı
Yakın zamanda üst düzey protokolün katılacağı geniş çaplı daldırma etkinliği öncesi hazırlık amacı taşıyan test daldırışı 6 saat sürdü. İlk olarak özel araçlarla denize sıfır olarak taşınan Kıbrıs Fatihi kargo uçağı, özel düzeneklerle denize çekildi. 

ALTI SAAT SÜRDÜ

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB), yakında zamanda gerçekleşecek etkinlik öncesi uçağı karadaki konumundan taşıyarak denizle buluşturdu. Tekirova yakınlarında bekleyen uçak önce özel araçlarla denizin kıyısına taşındı. Ardından burada profesyonel ekiplerce denizde taşınması ve denize sürüklenmesi sağlandı.

Yakın zamanda üst düzey protokolün katılımıyla gerçekleşecek etkinlik öncesi test amacı taşıyan daldırma işlemi yaklaşık 6 saat sürdü. Uzman ekiplerin büyük bir hassasiyet ve başarılı bir taşıma işlemi sonrası C 47 tipi Kargo Uçağı hiçbir sorun yaşamadan denize taşındı.

SUALTI TURİZMİNE KATKI İÇİN

Üç Adalar’ın su altı turizmine katkı vermesi amacıyla Tekirova’ya özel izinlerle getirilen Kıbrıs Fatihi, yakın zamanda üst düzey protokolün katılımıyla gerçekleşecek bir organizasyonla Üç Adalar’da dalış turizmine hizmet verecek. Bulunduğu denizin dibinden tekrar deniz yüzeyine çıkarılacak olan uçak düzenlenecek etkinlikle ebediyen hizmet edeceği Üç Adalar’ın deniz dibine daldırılacak.

Tekirova’ya getirildikten sonra 4 gün süren yoğun bir çalışma ile birleştirilen Kargo Uçağı, düzenlenecek bir törenle denize daldırılması planlanmıştı. Dönemin Kültür Bakanlığı’nın da ani gelişen bir programı nedeniyle gerçekleşememiş sonra da ülkedeki şehit haberlerinin varlığı nedeniyle o dönem iptal edilmişti.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑