KKTC

Kıbrıs'ta yasakları delen gazeteler toplatıldı

Kuzey Kıbrıs'ta seçim yasaklarını delen gazetelerin toplatıldığı iddia belirtildi

19 Nisan 2015 Saat: 19:33
Kıbrıs'ta yasakları delen gazeteler toplatıldı
Kıbrıs'ta yasakları delen gazeteler toplatıldı

Edinilen bilgiye göre KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sürdüğü sırada YSK kararıyla seçim yasaklarıa uymadıkları gerekçesiyle 3 gazete gün içerisinde toplatıldı. Karar ve uygulama ile birlikte bir TV kanalının da yayını kesildi. 

YSK’nın kararı şöyle: 

Cumhuriyetçi Türk Partisi temsilcisinin Yüksek Seçim Kuruluna verdiği 19 Nisan 2015 tarihli şikayet yazısında, 19 Nisan 2015 tarihli Detay Gazetesi’nin 15. nci sayfasında “Twitter Röpörtaj” başlıklı köşede, ve Kıbrıs Postası’nın 3. sayfasında “Top Tweet” başlıklı köşede yer alan yazıların 5/1976 sayılı seçim ve halk oylaması yasasının 65. maddesine ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı yayın yaptıkları iddiasıyla söz konusu gazetelerin toplatılmasına ve satılmasının yasaklanmasına karar verilmesini talep etti.

Yüksek seçim kurulu Afrika Gazetesi’nin 8. Sayfasında “Facebook” başlığı altında yer alan yazıların da yasanın 65. Maddesine aykırı nitelikte olduğunu tespit ederek, her üç gazetede yer alan yazıların seçmenin oyunu etkileyecek nitelikte bulunduğundan Detay, Kıbrıs Postası ve Afrika Gazetelerinin toplatılmasına ve satışının yasaklanmasına oy birliğiyle karar verdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑