SİYASET

Kılıçdaroğlu açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

11 Eylül 2021 Saat: 22:38
Kılıçdaroğlu açıkladı
Kılıçdaroğlu açıkladı

Kılıçdaroğlu açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

İş insanlarından gelen soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu “Bu Millet İttifakı'na bağlı. Birlikte konuşup karar vereceğiz" şeklinde cevapladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı sonrası iş insanlarından gelen soruları yanıtlarken Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu “Bu Millet İttifakı’na bağlı. Birlikte konuşup karar vereceğiz. Hem ittifak olacaksınız, hem de ittifaktan bağımsız hareket edecek karar vereceksiniz, olmaz. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Siyasi partiler arasında görüş ayrılığı çıktığında ve bu görüş ayrılığı kronik bir hal aldığında, tüm liderleri davet edip sorunun çözümüne katkı verecek kişi Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı sorunun tarafı olursa devletin sigortası olmaz” şeklinde yanıtladı.

“GELECEK VE DEVA PARTİLERİYLE SÖYLEM BİRLİĞİMİZ VAR”

İttifak partileriyle zaman zaman görüştüklerin hatırlatan CHP lideri, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye ortak bir söylemimiz var. Siyasi parti liderlerinin vesayetinden kurtulmuş bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. DEVA ve Gelecek Partisi’nin başkanları da güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsediyor. Yani bir söylem birliğimiz var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ne, bunun çalışması yapılıyor. Her partinin bir genel başkan yardımcısı görevli. Ön çalışmalar yapıldı, taslak çıktı. Bunu özet haline getirip kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

“SİSTEMİN ADI TEK KİŞİLİK HÜKÜMET”

Türkiye'deki sistemin Amerika'daki gibi başkanlık sistemi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sistemle ilgili şunları söyledi;

* Bu sistem, başkanlık sistemi değil. Cumhurbaşkanı danışmanı Mehmet Uçum Bey'in söylediği ifadeyle bu tek kişilik hükümettir. Her şey bir kişiye bağlıdır. Bir kişi tarafından Türkiye Cumhuriyeti yönetilmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑