GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Ermenek'teki madencilerin cenazesine gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenek’teki maden ocağında hayatını kaybeden madencilerin cenazesine katıldı. Kılıçdaroğlu Ermenek faciasının 18. gününde kendisine Ermenek'e gidip gitmeyeceğini soran gazetecilere '

5 Aralık 2014 Saat: 16:50
Kılıçdaroğlu Ermenek'teki madencilerin cenazesine gitti
Kılıçdaroğlu Ermenek'teki madencilerin cenazesine gitti

Dün Ermenek’te 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında 5 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Ocakta cesedine ulaşılarak çıkartılan işçi sayısı 18’ye yükselirken, içeride başka işçinin kalmadığı ifade edildi.

38 GÜN SONRA ERMENEK'TE

Ermenek ilçesindeki maden ocağından cansız bedenlerine ulaşılan 5 işçi için Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, maden işçilerinin cenaze törenine katılmak ve Ermeneklilere taziyede bulunmak için faciadan tam 38 gün sonra ilçeye gitti.

"ÖLÜRLERSE CENAZELERİNE GİDERİM"

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin kampı için Antalya'da bulunduğu sırada Ermenek faciasında 18. güne gelinmiş ve madencilerin cenazeleri daha madenden çıkarılmamıştı. Kılıçdaroğlu orada kendisine "Ermenek'e gidecek misiniz" diye soran gazetecilere "Şu an gitmeyi düşünmüyorum, işçilerimizin öldüğü kesinleşirse cenaze törenine giderim" demişti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑