GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Olay sırasında sopalar dağıtılıyordu

Dün Ankara’da katıldığı cenaze töreninde linç girişimine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim geldiğimizden de haberleri vardı. Olay sırasında hazırlanmış sopalar bile dağıtılıyordu” dedi.

23 Nisan 2019 Saat: 09:43
Kılıçdaroğlu: Olay sırasında sopalar dağıtılıyordu
Kılıçdaroğlu: Olay sırasında sopalar dağıtılıyordu

Saldırı anlarını anlatan Kılıçdaroğlu, korumaların üzerine düşeni iyi yaptığını söyledi. "Ciddi bir güvenlik zafiyeti vardı zaten. Bilinçli olarak mı yaratıldı bilemiyorum. Bunu zaman gösterecek" dedi. Kılıçdaroğlu, cenazeye katılacağını önceden bildirdiğini söyleyerek, gittikleri evde Emniyet Genel Müdürü jandarma komutan yardımcısı ve Ankara Emniyet Müdürü'nün de olduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine katılacakları bilgisinin, Cumartesi günü bildirildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Akar'a: Oradaki konuşmayı farklı düşünmek istemiyorum

Konuşurken duymadım. Hulusi Bey, atmosferin etkisiyle mi ya da başka bir gerekçesi mi vardı bilmiyorum. O konuşmayı çok farklı düşünmek istemiyorum. Kalabalık var, onların dağılmasını isteyebilir. Şehit cenazelerine en çok katılan benim, aileye taziye dilemek hepimizin ortak görevidir, ben böyle düşünüyorum. Aile ile gitmeden önce temas kuruldu, sonrasında gittim. Normalde önlemlerin alınması gerekiyordu.

"O kalabalıkların linç girişiminde bulunmak istedikleri belli"

Dışarıdan çok kişinin geldiği bariz çünkü küçük bir köy. O kalabalıkların linç girişiminde olmak istedikleri belli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun arayıp aramadığı sorusuna Kılıçdaroğlu:

"Hayır, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu mesaj ile üzüntülerini söylediler. Erdoğan'ın özel kalemi de bizim özel kalemi arayarak bilgi almak istemiş. Özel kalem nasıl bilgi verecek? Bilgi alınacaksa İçişleri Bakanlığı'ndan ve bakanlardan alınır." dedi.

"Terör saldırısı"

Aslında bir terör saldırısı. Sıradan rutin bir protesto alarak düşünmemek lazım. Bu bir siyasetçiye karşı organize bir linç girişimi.

Ona girmek istemiyorum. Türkiye' de kaos çıkmasını isteyen çok çevre var. Türkiye'nin demokratik standartlarını yükseltmesi gerekiyor.

"Olay çıkmasın diye özen gösterdik"

Olay çıkmasın diye biz özen gösterdik. Aslında devleti yönetenler de yapmalı ama onlar bile farkında değiller. En büyük tehlike budur.

"Ayrıştırıyorsa İçişleri Bakanı denmez"

Onu herkes görüyor, biliyor. Onu İçişleri Bakanı olarak tanımlayalım mı? İçişleri Bakanı Türkiye'nin huzuru için her türlü önlemi almalı ve İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturup toplumu ayrıştırıyorsa eğer ona İçişleri Bakanı denmez. Kendisini İçişleri Bakanı olarak görmüyoruz. Kutuplaşmadan medet uman kişiye içişleri bakanı denmez.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑