GÜNCEL

Kırıkkale Muhimmat Deposunda Neler Oldu?

Kırıkkale'de MKE'ye ait barut deposunda dün akşam meydana gelen patlama yürekleri ağza getirdi. Patlamalar sonrası çıkan yangın ormanlık alana da yayılırken herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

21 Ağustos 2013 Saat: 13:10
Kırıkkale Muhimmat Deposunda Neler Oldu?
Kırıkkale Muhimmat Deposunda Neler Oldu?
Dün akşam saat 20.55'te Kırıkkale, Makina Kimya Endüstri Kurumu'na ait mühimmat ve barut deposunda meydana gelen patlamalarla sarsıldı. 
Patlamaların şiddetiyle MKE mühimmat deposunun11 km yakınında bulunan Hasandede beldesinde maddi hasar meydana geldi. Beldedeki binaların camları kırıldı. Kulelerde bulunan 5 kişiden ise uzun bir süre Haber alınamadı. Patlamanın gerçekleştiği bölgeye yakın evler boşaltılırken bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. 
Yangının ormanlık alana sıçrayarak geniş bir alana yayılması yangın söndürme ekiplerinin işini zorlaştırırke Ankara-Kayseri Karayolu ulaşıma kapatılmak zorunda kalındı. 
Patlamanın şiddetiyle yangının geniş bir alana yayılması çevredeki yerleşim yerlerindeki vatandaşların da can güvenliğini tehlikeye sokarken yangının diğer depolara sıçramaması için büyük çaba sarf edildi. 3 itfaiyeci, dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırılırken patlamanın şiddetiyle kırılan camlardan dolayı da 4 kişi yaralandı.
20 Hektarlık Alanı Küle Çevirdi!
Ancak gece yarısı kontrol altına alınabilen Kırıkkale MKE mühimmat ve barut deposundaki yangın, 20 hektarlık alanın kül olmasına sebep oldu. Bölgedeki yerleşim alanlarına uzun bir süre elektrik verilemedi. 
Patlamanın Sebebi Eskimiş Barutlar!
Olay yerine gelen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, patlamanın bölgede çok sayıda bulunan eski ve kullanılmayan barut depolarındaki kalıntılar sebebiyle meydana gelmiş olabileceğini açıkladı.
Hasandede'deki Ağaçlık Alan Yok Oldu!
Şevval Sam ve Anayasa mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Hasandede kasabasının yakınında açtığı ve 60 hektarlık ormanlık alan içinde yer alan ağaçlık alanların da büyük bir çoğunluğu mühimmat deposundaki patlama sebebiyle küle döndü. 
Patlamanın gerçekleştiği bölgede 1 keşif uçağı ile 2 yangın söndürme uçağı havadan yangın mahalinde incelemeler yaparken mühimmat deposuna giriş çıkışlarda yüksek güvenlik önlemleri alınmaya başladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑