TURİZM

Kirlilik Turizmi İçin İpuçları

Yolcular, dünyanın en çok hasar gören yerlerinin ayrıca en görülmeye değer yerler olduğunu görmeye başladılar.

3 Ağustos 2012 Saat: 21:56
Kirlilik Turizmi İçin İpuçları
Kirlilik Turizmi İçin İpuçları

Çernobil bölgesi yeniden turistlere açıldı. Kuzey Kanada’daki petrol şirketleri, madenlerine otobüs turları düzenlemektedir. Büyük Pasifik Çöplüğüne de yakında gemi turları düzenlenecektir.
Kirlilik turizmi çağına girdik denebilir. Kosta Rika’nın güzel yağmur ormanlarından bıkan ve artık dünyanın daha harap olmuş yerlerini görmek isteyen yolcuların yepyeni yerler görmek istediği bir çağ denebilir. Duman çıkan tepelerden, radyoaktif alanlara bu turlar eğlenceli, ekonomik ve daha farklı olabilir. Bu Turizm şeklini benimsemeyi düşünenlere özel birkaç ipucu fena olmaz.

Bir yer belirleyin: Seçenekler sonsuzdur. Teknoloji hastaları bilgisayarların ölmek için nereye gittiğini görmek isteyebilir. Dünyanın en büyük elektronik geri dönüşüm çöplüğü Guiyu Çin’de sizi beklemektedir. Daha ruhani bir yer için Delhi’nin kutsal ama lağım dolu Yamuna Nehri’ne gidebilirsiniz.

Endişe etmeyin: Sağlık konusunu biraz beklemeye alın. Birkaç gama ışını, Çernobil’in en güzel bölgesine yapılacak yürüyüş için ödenecek çok küçük bir bedeldir. Belki de ilgi alanınız nükleer fiziğe bile kayabilir.

Önleminizi de alın: Bazen çevreden çok insanlar size daha fazla zarar verebilir. Yasak yerlere girmeyin ve izinsiz fotoğraf çekmeyin.

Girişimci olun: Dünyanın kirli yerleri, turistik alt yapıdan mahrum durumdadır. Gazeteci gibi düşünün. Eğer gemi turu yapılmıyorsa, bir yağ variline binip gitmekten korkmayın.

Alık alık bakmayın. Bakacaksanız da nazik olun. Linfen, Çin’de dünyanın en kötü dumanı tüter ama bundan tiksindiğinizi belli etmeyin.

Bot giyin: Amazonların hoyrat toprakları sandaletlere uygun yerler değildir. Botlarınız buralarda en gerekli eşyalarınızdan biri olacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑