TURİZM

KIYILARDAKİ TESİSLERE MÜDAHALE PLANI 2015'TE BİTİRİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'tahrip edilen kıyıları kurtarmak' için başlattığı çalışmayı 2015 sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

12 Ocak 2015 Saat: 18:26
KIYILARDAKİ TESİSLERE MÜDAHALE PLANI 2015'TE BİTİRİLECEK
KIYILARDAKİ TESİSLERE MÜDAHALE PLANI 2015'TE BİTİRİLECEK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, tahrip edilen kıyıları kurtarmak için kıyı kenar çizgilerini yüzde 98 oranında belirlediği, gerekli çalışmanın 2015 sonuna kadar tamamlamasının planlandığı belirtiliyor.
 
Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre bakanlık, kıyılardaki tesislere ilişkin acil müdahale planlarının da bu yıl bitmesini hedefliyor.
 
Bu kapsamda öncelikle denize kıyısı bulunan 27 şehir için deniz çöpleri eylem planları hazırlanacak. Bugüne kadar yüzde 35’i tamamlanan Bütünleşik Kıyı Alanı Planları’nın Aydın-Muğla ve Çanakkale-Balıkesir’i içine alan yüzde 75’lik bölümünün yıl içinde, 2016’da da tümünün bitirilmesi amaçlanıyor. 
 
Hazırlanan Performans Programı’nda kıyıların son yıllarda ciddi şekilde tahrip edildiğine dikkat çekildi. Planda kıyıların önemli doğal kaynaklar arasında yer aldığı belirtildi. 

Yapılacak çalışmalar şöyle anlatıldı: “Sorunların çözümünde mevcut planlama ve uygulama sistemiyle kurumsal ve yasal yetersizliklerinden yola çıkarak, yeni bir planlamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle kıyı alanları yönetimi anlayışının irdelenmesi ve kıyı mevzuatının yeniden düzenlenmesi gerekiyor.”
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑