BELEDİYE

KO-MEK kursiyerleri lezzette yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek ve Sanat Eğitimi kursları KO-MEK’e devam eden kursiyerler arasında ‘’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ konulu yemek yarışması düzenlendi.

26 Nisan 2013 Saat: 08:57
KO-MEK kursiyerleri lezzette yarıştı
KO-MEK kursiyerleri lezzette yarıştı

Ödüllü yemek yarışmasında ön elemeden geçen kursiyerler finale kalmak için bir KO-MEK, kursiyerlerin kurs sürensince öğrendiklerini pekiştirmeleri adına çeşitli yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Geçen günlerde düzenlenen resim yarışmasının ardından ‘’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ konulu yemek yarışması düzenlendi. Yemek yarışmasının ilk etabı; tatlılar ve börekler kategorisinde Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinde, ikinci etabı; sebzeli yemekler ve etli yemekler kategorisinde Tepeköy Kurs Merkezinde gerçekleştirildi. Birbirinden güzel ve özenle hazırlanan yemekler jüriyi seçim noktasında zorladı. Kursiyerler yemeklerinin değerlendirilmesi aşamasında sonuçları büyük bir heyecanla beklediler.birleriyle yarıştılar.

YEMEKLER DEĞERLENDİRİLDİ
Sunumu yapılan yemekler KO-MEK’in Türk Mutfağı branşı Usta Öğreticileri Tuğçe Öner, Nurşen Kıraç, Gülcan Reka, Sibel Gülsün ve Arzu Ersöz seçici kurulu tarafından değerlendirmeye alındı. Yemeklerin seçilme aşamasında yemeklerin lezzeti, kıvamı, görünümü, yöreselliği ve kullanılan malzemelerin kalitesi göz önünde bulunduruldu.
FİNALE KALANLAR BELLİ OLDU
Yapılan değerlendirmeler sonucu finale kalan kursiyerler belli oldu. Tatlılar ve börekler kategorisinde Aynur Şahin, Zuhal Morsallıoğlu, Mehtap Kara, Nuran Atakan, Bedriye Alkan, Müzeyyen Nart, finale kalırken sebzeli yemekler ve etli yemekler kategorisinde Hatice Aydın, Yıldız Topçu, Meryem Koçyiğit, Leyla Bektaş, Naciye Seyrek ve Ayşegül Gündoğan finale kaldı.
FİNALDE CANLI PERFORMANS
Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız yemek yarışmasında finale kalan yarışmacılar finalde yemeklerini canlı performans ile sergileyecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑