BELEDİYE

KOBİTEM, tecrübelerini aktarıyor

Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), diğer illerin itfaiyelerine Eğitici Eğitimi vererek, tecrübelerini paylaşıyor

4 Eylül 2016 Saat: 15:37
KOBİTEM, tecrübelerini aktarıyor
KOBİTEM, tecrübelerini aktarıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği kapsamında 2010 yılından bu yana diğer illerdeki itfaiye erlerine hizmet içi yetiştirme eğitimleri veriyor. Bugüne kadar 57 grupta yaklaşık 1500 itfaiyeciye eğitim veren İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), bu eğitimlerin kapsamını genişletti. KOBİTEM, itfaiye erlerine yönelik yürüttüğü eğitimlere ilave olarak, diğer itfaiye teşkilatlarındaki eğitmenlere yönelik de eğitici eğitimi vermeye başladı.

EĞİTİCİ EĞİTİMİ VERİLİYOR

Bu kapsamda ilk olarak Ankara, Konya, Kayseri, Düzce, Şanlıurfa, Ordu ve Malatya itfaiye teşkilatlarından gelen 20 kişilik itfaiye eğitmeni ve amir konumundaki personele, iki hafta boyunca eğitici eğitimi verildi. Hizmet içi itfaiye eri yetiştirme eğitimleri, 2010 yılından bu yana olduğu gibi, yılın her ayında düzenli olarak verilmeye devam edilecek. Bu programın, yılda bir veya iki dönemi ise eğitici eğitimi şeklinde uygulanmak suretiyle, eğiticilere yönelik eğitimler de sürekli hale getirilmiş olacak.

AVRUPA’DA VE DÜNYADA İTFAİYECİ EĞİTİMLERİ ÖRNEKLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitim Merkezinde (KOBİTEM), eğitimlerde pek çok konu üzerinde yoğunlaşıyor. Uygulanan eğitici eğitimi programında, itfaiyeci eğitimlerinde, Avrupa ve dünyada uygulanan yeni yaklaşımlar, kullanılan metotlar, söndürme stratejileri ve yöntem örnekleri, uygulamalı eğitim alanlarının ve simülasyon sistemlerinin dizayn ve tesisi gibi konular ele alınıyor.

EĞİTİM KONULARI

İtfaiye erlerine; İtfaiye Eğitimi Mevzuatı, İtfaiyeci Eğitiminde Hedef Belirleme, Eğitim Planı Hazırlama, Ders Planı Hazırlama, Uygulama Eğitimi Kontrol Listesi Hazırlama, Anlatım Teknikleri, Mesleki Eğitimde Doğru ve Yanlışlar, İş Sağlığı ve Güvenliği    , Yangın Davranışı Temel Kavramlar, Kapalı Alan Yangın Davranışı, Piroliz (Ayrışma) ve Duman Oluşumu, Teori Eğitimi Pratikleri, Uygulamalı Eğitim Pratikleri konularında bilgiler aktarılıyor. KOBİTEM tarafından verilen eğitim programı ile ülkemiz itfaiyeciliğinin mesleki eğitimlerinde, bir seviye ve standardın yakalanması yanında, itfaiyeci eğitiminde ortak usul ve ortak terminoloji oluşturulması gibi hususlar hedefleniyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑