GÜNCEL

Kocaeli Üniversitesi'nde gerginlik

Kocaeli Üniversitesinin İzmit ilçe merkezinde bulunan Anıtparktaki yerleşkesinde gerginlik yaşandı. İddialara göre, 2 grup arasında tartışma çıktığını gören ve olay yerinde bulunan bir polis, havaya ateş açarak olayların büyümesini

9 Mayıs 2013 Saat: 17:50
Kocaeli Üniversitesi'nde gerginlik
Kocaeli Üniversitesi'nde gerginlik

Kocaeli Üniversitesi'nin İzmit ilçe merkezinde bulunan Anıtpark'taki yerleşkesinde gerginlik yaşandı. İddialara göre, 2 grup arasında tartışma çıktığını gören ve olay yerinde bulunan bir polis, havaya ateş açarak olayların büyümesini engel oldu.

Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde hareketli dakikalar yaşandı. İddialara göre Anadolu Gençlik Derneği'ne (AGD) üye bir grup, üniversite önünde ve yürüyüş yolunda Ayasofya tekrar cami olup, ibadete açılması için imza topluyordu.Bu sırada yanlarına gelen ve Öğrenci Kolektifleri'nden oldukları iddia edilen bir grup ile aralarında tartışma çıktı. Bir anda sopaların ve taşların çıktığı kavgayı gören bölgede devriye gezen bir yunus ekibi, hemen olay yerine koştu.Her 2 tarafın da sayısının fazla olması nedeniyle olaylara müdahale edemeyen polis memuru, kavgayı dağıtmak için bir yandan takviye kuvvet istedi. Diğer yandan havaya ateş açtı. Silah sesleri üzerine Öğrenci Kolektifleri'nden olduğu iddia edilen grup hemen üniversiteye girdi. AGD li gurup ise etrafa dağıldı. Bir süre sonra AGD'li grup yol üstünden, diğer grup kampüs içerisinden sloganlar atmaya ve birbirlerini tahrik etmeye başladı. Bölgeye kısa sürede çok sayAGD'li grup kendilerini savunarak 'Bize bu ilk saldırıları değil, daha öncede birkaç defa saldırdılar. Bizim kimse ile hiçbir sorunumuz olmaz. Burada almış olduğumuz izinler doğrultusunda Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması için imza toplarken, arkadaşlarımızın üzerine saldırıldı. Bu gruplar geçtiğimiz haftalarda polise saldıran gruplar. Ancak polis gelmiş bize dağılın diyor. Bize okulunuzdan uzaklaşın diyor' şeklinde tepki gösterdi. Bir süre sonra AGD'li grup ikna edilerek dağıtıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑