KÜLTÜR/SANAT

Komşu Sularda Görsel Şölen

Mimar fotoğraf sanatçısı Reyhan Özlen’in Ege Adalarında çektiği birbirinden güzel kareler Ayçe Dikmen’in dizeleriyle yeni anlamlar buldu.

17 Mart 2013 Saat: 11:53
Komşu Sularda Görsel Şölen
Komşu Sularda Görsel Şölen
Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, iki sanatı buluşturan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Mimar fotoğraf sanatçısı Reyhan Özlen’in ‘Komşu Sular’ adlı fotoğraf sergisi, farklı bir sunumla yeniden izleyici karşısına çıktı. Sanatçı Özlen’in Ege Adalarında yakaladığı birbirinden güzel kareler slayt eşliğinde sunulurken, Gazeteci Ayçe Dikmen de her kareyi yazdığı dizelerle yorumladı. 

Şiir ve fotoğrafın buluşmasını sağlayan ve ilk defa gerçekleştirilen ikili çalışmayı izleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Reyhan Özlen ve Ayçe Dikmen’i şu sözlerle kutladı:“Fotoğraf ve şiir ancak bu kadar güzel bir araya getirilebilirdi. Reyhan Hanım ve Ayçe Hanım’a böyle bir işe imza attıkları ve bunu bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz. Ancak bu çalışma öyle görülüyor ki komşu suları da İzmir’e konuk edecek. Ege’nin iki kıyısı arasında yeni bir sevgi, sanat ve dostluk köprüsü kuracak.” 

Adaların esintisi fotoğraf ve şiirle geldi
İzleyicinin karşısına oldukça farklı bir çalışmayla çıkan Reyhan Özlen, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a sanatın ve sanatçının yanında olduğu için teşekkür ederek, “Yıllardır fotoğraf çekiyorum. Ama bu kez Adalarda çektiğim fotoğraflar Ayçe Dikmen’le buluştu ve daha da anlam kazandı” diye konuştu.

İlk defa fotoğraf ve şiiri buluşturan bir çalışma gerçekleştirdiğini söyleyen Ayçe Dikmen de “Fotoğraflarda çok şey gördüm, hissettiklerimi kaleme döktüm” dedi. 

Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nu dolduran seyircilerin soluksuz izlediği program büyük alkış alırken, Ege Adaları da bir kez daha hayran bıraktı. Reyhan Özlen’in Santorini, Mikanos, Samos, Sakız, Midilli, Patmos gibi Ege Adalarına yaptığı geziler sırasında çektiği fotoğraflar, Ayçe Dikmen’in sesi ve dizeleriyle Adaların esintisini İzmir’e taşıdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑