BELEDİYE

Konu, öfke kontrolü ve stres yönetimi

Kartepe Belediyesi’nde kişisel gelişim eğitimi verildi

8 Ekim 2016 Saat: 13:25
Konu, öfke kontrolü ve stres yönetimi
Konu, öfke kontrolü ve stres yönetimi

Kartepe Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Spor Birimi, Bilgi Evleri, Kadın Spor Merkezi eğitmenlerine ve Kültür Müdürlüğü idari personeline yönelik “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” konulu  eğitim düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğünde görev yapan Uzman Psikolog Merve Işıldar’ın sunumu ile yapılan eğitimde, Kartepe  Belediyesi personeline öfke ve stresle baş edebilme yolları hakkında bilgiler verildi.

Sosyal belediyecilik hizmetleri ile örnek projelere imza atan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, personelin kişisel gelişimlerini, bunun için yapılan eğitim yatırımlarını önemsiyor  ve halka sunulan hizmet kalitesini de arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Ataevler Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimde, iş ahlakı çerçevesinde, bilinçli, adil ve etkili iletişim yolları ile sorun çözebilme yeteneğini geliştiren örnekler ve bilgiler üzerinde duruldu.

STRESLE BAŞA ÇIKMAYI ÖĞRENMEK YAŞAM KALİTESİNİN ARTTIRIYOR

Yineleyen bir biçimde kendini suçlama, aşırı duyarlılık gösterme, duyguların çözülerek ayak bağı olması, aşırı mantık kullanmak, olayları ya çok iyi ya da çok kötü olarak iki uçta değerlendirmek, çocuksu davranışlar, ilişkilerde iletişim ve etkileşim kuramamak, çekingen kişilik özellikleri gibi konular eğitimde işlenerek Kartepe Belediyesi personeline, iş    yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemler anlatıldı. Öfke kontrolü ve stresle başa çıkma yollarının paylaşıldığı eğitimde Psk. Merve Işıldar; “Bireyin yeni yaşam koşullarına uyum sağlayabilmesi, yenilik ve değişimi kabullenebilmesi, kendini zenginleştirmesi ve esneklik kazanması, stresle başa çıkmada önemli bir etkendir.” diyerek  etik çerçevede her koşula ayak uydurabilmenin iş yaşamındaki önemine değindi.

Eğitime katılan Kartepe Belediyesi Personeli,  “her gün karşılaştığımız ama farkında olmadığımız birçok sorunun cevabı bu eğitimde karşımıza çıktı. Kişinin yaşam kalitesini iyileştirmesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ve bu sayede daha mutlu olunabileceğinin farkına vardık. Bizlere bu imkânları sağlayan ve her koşulda destekleyen Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.  

 

 

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑