DENİZ

Köpekbalığından Yunuslar kurtardı

Ocean’s Seven Yüzme Maratonu’na katılan Adam Walker, yaptığı açıklamada, Cook Körfezi’ni yüzerek geçtiği esnada bir köpekbalığının ilgisine maruz kaldığı anları ve yunusların kendisini nasıl kurtardığını ömrü boyunca unut

1 Mayıs 2014 Saat: 19:58
Köpekbalığından Yunuslar kurtardı
Köpekbalığından Yunuslar kurtardı

 Cook Körfezi’ni yüzerek geçtiği esnada bir köpekbalığının ilgisine maruz kaldığı anları ve yunusların kendisini nasıl kurtardığını ömrü boyunca unutmayacağını söyledi.

Daily Mail tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberde, Ocean’s Seven Yüzme Maratonu’na katılan İngiliz sporcu Adam Walker’ın soğuk suda 7 saat kaldıktan sonra vücut ısının düşmeye başladığını hissettiği ve bu konuya ilişkin endişelenmeye başladığı anlarda kendisine doğru yaklaşan bir köpekbalığı yüzgecini fark ettiği ve derhal yırtıcı hayvanın davranışlarına odaklandığı belirtildi. Tam da bu sırada bir anda ortaya çıkan yunuslar, köpekbalığının etrafını çevirerek hayvanın Walker’a ulaşmasını engelledi.

Facebook’ta bulunan kişisel sayfasından olayın detaylarını anlatan Walker, yayımladığı mesajda şunları yazdı: ‘‘10 civarında yunusun sadece eğlenmek için böyle bir şey yaptıklarını da düşünmek mümkün. Fakat tehlike tamamen ortadan kalkana kadar bana eşik etmeye devam ettiler. Cook Körfezi’ni 8 saat 36 dakikada yüzerek geçtim. Ancak benim için bundan çok daha önemlisi, yunuslarla birlikte 1 saat boyunca yüzmüş olmam. Beni koruduklarını ve evime sağ salim ulaşmam için yardım ettiklerini düşünüyorum. Bu deneyimi ömrümün sonuna kadar unutmayacağım’’.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑