GÜNCEL

Köpekler köye inen kurtları parçaladı

Soğuk kış şartları yüzünden yiyecek bulamayıp köye inen kurtlar karşılarında kangal köpeklerini buldu

23 Ocak 2013 Saat: 16:46
Köpekler köye inen kurtları parçaladı
Köpekler köye inen kurtları parçaladı
Devrekani ilçesi Hisar köyündeki tek katlı evde oturan Serkan Karaahmetoğlu , önceki gün aç kalan yaban hayvanlarının koyun sürüsüne saldırdığını, "Boğaç" adlı kangal köpeğinin kurdu yakalayarak boğduğunu söyledi.
Kastamonu'nun yoğun yağış alan bir bölge olduğunu belirten Karaahmetoğlu, bir arkadaşının koyun sürüsünü sulamak için dışarı çıkardığı esnada dağlık alanda yiyecek bulamayan ve aç kalan yabani hayvanların köye inerek koyun sürüsüne saldırdığını duyması üzerine köpeklerini saldığını kaydetti. Serbest bıraktığı köpeğinin kulübesinden hızla uzaklaştığını anlatan Karaahmetoğlu, köpeğinin bir süre sonra ağzı kan içinde eve döndüğünü belirterek, "Kangal köpeğini takip ettiğimde bir kurdun başına geldik. Kangal köpeği birini etkisiz hale getirmiş" dedi.
Karaahmetoğlu, köpeklerinin tamamının sürü tecrübeli olduğunu belirterek, "Kurtların koyunlara saldırması, köpeklerin kurtlarla dalaşı doğanın bir seleksiyonudur. Sadece insanların ateşli silahla yabani hayvanları öldürmesi bu seleksiyonu bozuyor"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑